Šimončič: Máme výbornú formu

Šimončič: Máme výbornú formu

Futbalisti Nitry si zo zápasu s Prešovom spravili exhibíciu.

Prvý polčas duelu v popradskom NTC bol vyrovnaný a nič nenaznačovalo tomu, aká exhibícia príde po zmene strán v podaní Nitry. Do brány Jozefa Taliana jej hráčom padlo azda všetko, na čo siahli. Prešovského brankára prekonali dvakrát ďalekonosnými bombami Kóňa a Šimončič, nevydareným centrom od autovej čiary Chovanec a po nádhernej individuálnej akcii Valenta. „Už dávno som chcel vystreliť, ale stále sa predo mnou zjavovali ďalší hráči a musel som s loptou pokračovať cez nich. Určite to bol jeden z najkrajších gólov mojej kariéry,“ povedal po hre so štyrmi prešovskými protivníkmi zakončenej gólom Róbert Valenta.

Aby toho nebolo málo, kapitán fortunaligového nováčika Miloš Šimončič nepremenil za stavu 3:0 pokutový kop po faule Udeha na unikajúceho Balaja. „V prvom polčase sme sa k ničomu nedostali, mali sme iba nejaké náznaky striel. Povedali sme si, že by sme už mali brankára súpera poriadne preveriť a vidíte, ako to dopadlo,“ usmieval sa Šimončič po skvelom triumfe 4:0. Nitra je po troch kolách Fortuna ligy stále bez prehry a dokonca aj bez inkasovaného gólu. „Máme výbornú formu, nerád by som to zakríkol, ale ak k tomu prirátame aj záver druholigovej sezóny, tak už ťaháme peknú sériu bez prehry...“

Kým Prešovčania boli v prvom polčase aktívni a vypracovali si obrovskú šancu Wiezika a ďalekonosným zakončením do brvna zaujal Sedlák, druhá štyridsaťpäťminútovka ich poriadne prefackala. Z dvoch domácich zápasov tak majú hrozivé skóre 1:9. „Ako keby sme nevedeli, čo robiť, báli sme sa hrať. Bolo vidieť, že niektorí hráči vo Fortuna lige iba začínajú. Nevedeli sme si vytvoriť súvislú akciu. Nitrania dali nádherné góly, lebo sme ich nedostupovali. Asi sme si mysleli, že z tých vzdialeností nás neprekvapia. Čo už, zvíťazili zaslúžene,“ zhodnotil zápas skúsený defenzívny stredopoliar Tatrana Tomáš Sedlák.