Vestenický odmieta špekulácie, Petráni by privítal posily

Vestenický odmieta špekulácie, Petráni by privítal posily

V Nitre stabilizovali finančnú situáciu, oslabiť sa počas zimy nechcú.

Šiesty tím tabuľky pred niekoľkými dňami opustila opora Andrej Fábry. Aj jeho prestup do Jablonca pomôže klubu po finančnej stránke, ktorá v závere jesene spôsobovala Nitranom starosti. "Peniaze za transfer sú ešte len na ceste k nám. My sme tú situáciu vyriešili pred koncom uplynulého roka z iných zdrojov. Momentálne máme všetko vyplatené voči zamestnancom klubu, hráčom, trénerom. Veľmi ma teší, že sme to zvládli. Aj minulosti sme žili veľmi tesne, čo sa rozpočtu týka. Zdroje príjmu neboli garantované až do takej miery, aby sme mohli fungovať bezstarostne. Na konci uplynulého roka sa to nakopilo, ale stav je taký, že je to zvládnuté a verím, že nás takéto veci už nepostretnú a chod klubu pôjde k spokojnosti," zdôraznil generálny manažér klubu Jozef Petráni.

Tréner Ivan Galád vyhlásil, že mu vedenie klubu garantovalo, že Fábryho odchod bude počas tejto zimy jediný. Záujem je však aj o ďalších hráčov. "Týmto transferom sme si finančne pomohli. Máme však aj športové ciele, takže určite sa nechceme oslabiť pred jarnou časťou. Skôr by sme privítali nejaké príchody. Bol by som veľmi rád, ak by to takto aj dopadlo. Zatiaľ nemáme žiadnu konkrétnu ponuku na žiadneho z hráčov, no stať sa môže všeličo," poznamenal ďalej Petráni.

Jedným zo žiadaných hráčov je 7-gólový strelec z jesene Tomáš Vestenický, ktorý je v Nitre na hosťovaní z Cracovie Krakov. "Hosťovanie mám do konca sezóny, takže som momentálne hráčom Nitry a nič iné neriešim. Som tu spokojný," zmietol špekulácie zo stola 22-ročný útočník.

Nitra si zahraničné sústredenie v momentálnej situácii nemôže dovoliť, na jarnú časť sezóny sa bude pripravovať doma. Hráči však majú šancu vybojovať si niekoľko dní v príjemnejších klimatických podmienkach v zimnej súťaži, ktorej finálový turnaj sa bude hrať na Malte. "Je to veľká motivácia," priznal s úsmevom Vestenický a doplnil: "Bol by to pre nás bonus, ale v zápasoch pôjdeme naplno nielen preň. Dobre pripraviť sa dá aj doma na Slovensku, hoci počasie nie je ideálne. Škoda, že sneh nebol radšej počas voľna cez sviatky, no musíme sa s tým popasovať."