V pestrej ponuke bombardéri, technici i šprintujúci stopér

V pestrej ponuke bombardéri, technici i šprintujúci stopér

Rozhodnite, kto bude prvým víťazom ankety Gól mesiaca v tejto sezóne.

Až 110 gólov s vynikajúcim priemerom 3,06 gólu na zápas prinieslo úvodných šesť kôl nového ročníka Fortuna ligy. Preto už len účasť medzi päticou kandidátov na Gól mesiaca august možno považovať za malé víťazstvo. Cenu však môže získať iba jeden futbalista a v najbližších dňoch sa dozvieme, ktorý z nominovaných hráčov získa najväčšiu podporu fanúšikov.

Len necelých pätnásť minút stačilo Filipovi Balajovi na to, aby si otvoril strelecký účet vo Fortuna lige. Jeho premiérový gól v najvyššej súťaži i prvý gól novej sezóny v zápase so Žilinou bol nielen víťazný, ale aj krásny. Vtedy ešte len 19-ročný útočník Nitry si nabehol za obranu majstra na výborne načasovanú prihrávku od Tomáša Kóňu a krížnou strelou z prvej nedal šancu brankárovi Alešovi Mandousovi.

Boris Godál poslal svoj bývalý klub z Trenčína do kolien dvoma gólmi. Tým víťazným na 2:1 si vypýtal premiérovú nomináciu do ankety Gól mesiaca. Trnavský stopér najprv úspešne hasil nebezpečenstvo pred vlastnou bránou, po vyvezení lopty na polovicu pokračoval v akcii a šprint cez celé ihrisko zakončil usmernením prihrávky Erika Jirku za chrbát Adriána Chovana.

O zatiaľ jediné víťazstvo Podbrezovej sa postaral Lazar Djordjevič. Srbský ľavý obranca si v stretnutí s Michalovcami nabehol na odrazenú loptu a z dobrých 25 metrov ju bez rozpakov poslal cez všetko, čo mu stálo v ceste, až do ľavého horného kúta brány hostí. Železiari mali v minulej sezóne až štyri nominácie v ankete, ale víťaznú cenu sa im získať nepodarilo. Dokáže to teraz Lazar Djordjevič?

Jakub Mareš má v úvode sezóny fantastickú streleckú formu. Nezastavila ho ani obrana Dunajskej Stredy, ktorá českému útočníkovi Slovana dopriala na hranici šestnástky príliš veľa priestoru. Momentálne najlepší kanonier našej ligy si posunul loptu do lepšej pozície a strelou do šibenice dokázal, že jeho ľavá noha je rovnako obávaná zbraň ako pravá.

O veľkej domácej sile Zlatých Moraviec sa na vlastnej koži presvedčil aj Prešov, ktorý po dvoch víťazstvách vonku utrpel pri Žitave vysokú prehru 1:4. V závere prvého polčasu predviedol ViOn perfektnú rýchlu kontru. Na jej konci sa Peter Orávik pohral s dvojicou obrancov a ponúkol tutovku Damiánovi Barišovi. Dvadsaťdvaročný stredopoliar sa v minulej sezóne uchádzal o hlasy fanúšikov dvakrát, bola z toho štvrtá a piata priečka. Do tretice by mohol svoje umiestnenie ešte vylepšiť.

Vyberte svojím hlasom najkrajší gól mesiaca a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti Fortuna. O tom, kto ich získa, rozhodne víťaz ankety, ktorý bude ocenený za najkrajší gól mesiaca pred vlastnými fanúšikmi počas domáceho zápasu.

Anketa Gól mesiaca august sa končí v piatok 8. septembra o 23.59 h.

Neváhajte a hlasujte na http://gol.fortunaliga.sk!