Krč nasleduje otca a bude andelom

Krč nasleduje otca a bude andelom

Jakub Krč je po Vojtěchovi Vorelovi druhým futbalistom, ktorý mení senický dres za trnavský.

Druhým futbalistom, ktorý tento týždeň pribudol do kádra Spartaka Trnava je 22-ročný Jakub Krč. Ľavého obrancu si vyhliadol tréner Ricardo Cheu, ktorý ho viedol v minulej sezóne v Senici. "Moje prvé dojmy sú fantastické. Je to pre mňa výzva. Spartak je veľký klub a budem sa snažiť v ňom zodrať trenky. Trnava má vynikajúce podmienky, chalani v kabíne sú super a veľmi sa teším na spoluprácu. Okrem Vojta Vorla, ktorý prišiel rovnako so mnou, poznám z pôsobenia v Senici Marka Tešiju a Filipa Dangubiča. Väčšinu ostatných poznám zo vzájomných zápasov," povedal po podpise zmluvy pre klubový web. 

Jakub Krč sa už teraz teší na úvodný zápas v červeno-čiernom drese: "Nemôžem sa dočkať derby so Slovanom. Všetci spoločne chceme tento zápas dobre zvládnuť a splniť cieľ, ktorým je prvá šestka."

"Teším sa z príchodu tohto mladého slovenského futbalistu o to viac, že Jakubovo priezvisko bolo s trnavským klubom spojené už v minulosti prostredníctvom jeho otca. Prajem mu v Trnave veľa športového šťastia, výhier a radosti," povedal športový riaditeľ Spartaka Andrej Kostolanský. Otec Jakuba Krča Peter v sezóne 1996/97 pôsobil v Trnave pod vedením Karola Peczeho. Jakub Krč je odchovancom senického futbalu, za miestny klub nastupoval v najvyššej súťaži už od roku 2015. Dovedna odohral napriek mladému veku 75 fortunaligových zápasov. V aktuálnej sezóne nastúpil za Senicu na 7 stretnutí a do Trnavy prichádza na prestup.