Prvá trénerská výmena sezóny prišla na Záhorí

Prvá trénerská výmena sezóny prišla na Záhorí

V Senici skončil po 7. kole Ivan Vrabec, strieda ho Ladislav Hudec.

Ladislav Hudec nahradil Ivana Vrabca na lavičke FK Senica. Aktuálne posledný klub tabuľky Fortuna ligy sa pre zmenu rozhodol po víkendovej domácej prehre 0:1 so Zlatými Moravcami.      

"Klub sa s Ivanom Vrabcom rozišiel po vzájomnej dohode," informovala v pondelok oficiálna stránka Senice. 

Šesťdesiatročný Hudec pôsobil na Záhorí už v minulosti, v ročníku 2008/2009 pod jeho vedením mužstvo s prehľadom zvíťazilo vo štvrtej lige. Už v nasledujúcej sezóne nastúpil s výrazne obmeneným kádrom do najvyššej súťaže. V nej bol pri mužstve v jesennej časti a zimoval na piatej priečke. Bývalý dlhoročný futbalista Interu Bratislava následne pracoval tri roky v neďalekej Myjave a v roku 2014 aj v Nitre. Potom tri roky pracoval ako tréner reprezentácií Slovenska do 17 a 16 rokov. So Senicou podpísal zmluvu do konca tejto sezóny.

Senica získala v úvodných siedmich kolách Fortuna ligy 2017/18 iba dva body za remízy so Slovanom a Prešovom. Na predposlednú Podbrezovú stráca dva body, na desiaty Trenčín štyri body.

"V Senici bývam, v minulosti som v nej pôsobil. Odvtedy sa stalo všeličo, no teraz chcem pomôcť klubu svojimi skúsenosťami a prinavrátiť ho na bývalé pozície. Chcem pomôcť mladým chalanom zvýšiť ich sebavedomie, pritiahnuť fanúšikov na náš štadión a zlepšiť najmä výsledky v domácich zápasoch. Nebude veľa času na nejakú stabilizáciu kádra, veď už v stredu nás čaká 3. kolo Slovnaft Cupu na ihrisku Spartaka Medzev a v sobotu ligový duel v Michalovciach," povedal pre TASR Ladislav Hudec.