Balaj s motiváciou navyše

Balaj s motiváciou navyše

Útočník Nitry Filip Balaj prvýkrát v tejto sezóne chýbal v základnej zostave nováčika a ten prehral v Žiline 0:2.

Bol to práve Filip Balaj, kto v úvodnom kole Fortuna ligy jediným gólom rozhodol o tom, že Nitra pri návrate medzi futbalovú elitu zdolala úradujúceho majstra 1:0. Do druhého vzájomného súboja týchto súperov naskočil až po zmene strán, no prehru nováčika už neodvrátil. Pozícia striedajúceho žolíka bola pre Filipa Balaja novinkou. „To sa vo futbale stáva, že hráč zo základnej zostavy sa občas ocitne aj na lavičke. Tréner ma chcel využiť ako žolíka, žiaľ, nevyšlo to tak, ako sme si predstavovali. Mal som šance na skórovanie, Žilinu však podržal skvelý brankár Volešák,“ hovoril po zápase nitriansky útočník.

Prvýkrát začínal zápas na lavičke náhradníkov. Predtým v jedenástich stretnutiach chýbal na ihrisku iba 17 minút. Po vystriedaní Andreja Ivančíka bol najnebezpečnejším z hostí. „Každý hráč chce hrať od začiatku a ukázať trénerovi, že na ihrisko patrí. Tým väčšia bola moja motivácia. Škoda, že to nevyšlo. Musíme popracovať na premieňaní šancí,“ hľadal príčinu prehry Filip Balaj.

Tréner Nitry Ivan Galád okomentoval Balajovo nezaradenie do základnej zostavy svojsky. „Všade na svete rozhoduje o základnej zostave tréner. Filip je kvalitný útočník a potvrdil to v druhom polčase, keď mohol dať hetrik. Za najlepšieho hráča zápasu by som označil súperovho brankára Miloša Volešáka. Po prvom vzájomnom zápase, ktorý sme vyhrali, som nebol spokojný s výkonom. Paradoxne, teraz sme hrali oveľa lepšie, no odchádzame domov bez bodu.“

Ešte v polovici septembra sa Nitrania vyhrievali na čele tabuľky Fortuna ligy, postupne sa však prepadávajú. Po 12. kole im patrí 4. miesto aj preto, že z posledných šiestich zápasov vyhrali iba jediný. „Ťažko hľadať príčiny, prečo sa v tabuľke prepadávame. Súťaž je vyrovnaná, uspieť môže každý proti každému. Ak si hráči plnia poctivo svoje úlohy, dá sa bodovať aj v Žiline. My sme doplatili na to, že sme nepremenili naše šance. Určite sme mali skórovať a potom by sme možno odišli aspoň s bodom,“ dodal Filip Balaj.