Góly, penalta, vylúčenia a aj zákaz suši

Góly, penalta, vylúčenia a aj zákaz suši

Futbalisti Senice remizovali doma s Michalovcami 1:1. Záhoráci si udržali ôsmu priečku v tabuľke, Zemplínčania klesli na piate miesto.

Oba tímy natiahli svoje série. Senica nezvíťazila ani vo štvrtom ligovom zápase za sebou (0-2-2). Naopak, Michalovce po troch víťazstvách remizovali, a tak už štyri duely nepoznajú pocity prehry (3-1-0). Lepšie do súboja vstúpili hostia, ktorí potvrdili dobrú formu. Aktivitou hýrila najmä dvojica Trusa – Marcin. Prvý menovaný vypracoval druhému dve šance a krídelník MFK z tej druhej poslal Zemplín do vedenia. Po zmene strán mohli východniari pridať aj druhý zlomový gól a opäť pri tom bola spomenutá dvojica hráčov. Po Žofčákovej skvelej prihrávke išiel do úniku Marcin, ktorého v pokutovom území zastavil Šumbera. Nariadenú penaltu nepremenil Trusa, pretože sa pri jeho strele zaskvel brankár Ravas. Seničania sa nadýchli a po akcii dvoch striedajúcich hráčov Vikriho a Jurdíka im zaradil aspoň bod najlepší strelec súťaže Sukisa. 

„Pred zápasom by sme bod brali. Teší nás, že ťaháme šnúru bez prehry, no mali sme aj na víťazstvo. Bol som dlhodobo zranený, a tak sa teším z každej minúty na ihrisku. V prvom polčase som premenil jednu z dvoch šancí. Škoda, že sme nevyužili penaltu. Zrejme by sme to už dotiahli do úspešného konca. Pred faulom v šestnástke som dostal výbornú prihrávku od Igora Žofčáka, snažil som sa ju skrotiť na zem a posunul som si ju do strany. Zacítil som kontakt a spadol som. Jasná penalta,“ povedal jeden z najlepších hráčov na ihrisku Matúš Marcin, ktorý si skvele rozumel na trávniku s Matejom Trusom. „Tvoríme super kolektív a je to vidieť aj na ihrisku. Matej Trusa je skvelý chalan aj futbalista, nie nadarmo je v reprezentácii do 21 rokov. Klape nám to na trávniku aj mimo neho.“ 

Senica získala jeden bod do veľkej miery aj vďaka skvelému výkonu brankára Henricha Ravasa. Ten v prvom polčase zlikvidoval tutovku Marcina a po zmene strán aj spomenutý pokutový kop. „Moja robota je chytiť to, čo ide do bránky. Penalta je vždy lotéria. Teším sa, že som bol v nej úspešný a my sme získali bod. Zabojovali sme a ku koncu sme mohli zavŕšiť aj obrat. Pri pokutovom kope som si vybral stranu a vyšlo to. Dôležité bolo, že pri lopte bol prvý Šumbera, ktorý ju odkopol pred dorážajúcimi hráčmi. Má u mňa čokoládu,“ povedal brankár so skúsenosťami z Ostrovov a ďalej pokračoval: „Remíza je zaslúžená a najmä ku koncu to bol zaujímavý futbal. Vieme, že sme neuspeli už v štyroch zápasoch po sebe. Zodpovedne na sebe pracujeme a snažíme sa to zmeniť. Chceme byť lepší, ale to platí o každom tíme. Verím, že nabudúce už uspejeme.“

HORÚCO NA KONCI 

V nadstavenom čase sa oba tímy hnali za zlomovým gólom. Striedajúci Vikri zozadu fauloval Ošimu a hneď aj vzplanuli vášne. Japonský stredopoliar v službách hostí oplácal domácemu Indonézanovi sotením hruďou. Do konfliktu sa priplietol aj senický kapitán Juraj Piroska, ktorý sa po vlečúcich zdravotných problémoch prvý raz objavil na ihrisku v tejto sezóne. Skúsený tvorca hry trafil jedného z protihráčov hlavou. A výsledok? Druhá žltá a následne červenú karta pre Ošimu, predčasne pod sprchy šiel aj Piroska. „Veľmi nás to mrzí, pretože Juraj sa po štyroch mesiacoch dostal na ihrisko. Záver bol aj o emóciách, každý chce vyhrať. Rozhodca sa tam rozstrieľal červenými kartami. S trénerom súpera sme sa len pozreli na seba. Je to škoda,“ povedal tréner domácich Pavel Šustr. Podstatne nahnevanejší bol hosťujúci kormidelník Miroslav Nemec, keďže jeho japonský zverenec Takuto Ošima schádzajúc z ihriska po vylúčení hodil na zem dres. „Musíme si to vyriešiť, je to neakceptovateľné. Buď odletí domov, alebo sa naučí správať. Musí rešpektovať pravidlá. Nech si hrá futbal doma a je suši, alebo bude hrať futbal u nás, jesť kuracie mäso a počúvať,“ uviedol michalovský kouč.