Stredoslovenské derby nováčikov, Slovan sa predstaví pod Dubňom

Stredoslovenské derby nováčikov, Slovan sa predstaví pod Dubňom

Pozvánka na zápasy 17. kola Fortuna ligy.

Banská Bystrica – Podbrezová (piatok, 17.30) - VOYO, Nova Sport

Derby stredoslovenských rivalov dopadlo v auguste v prospech Podbrezovej. Kométa úvodu sezóny vyhrala 3:1 a Banskú Bystricu zdolala vo všetkých súťažiach už štyrikrát v sérii. Aktuálne však vypadla z pohára a prehrala ďalšie dva ligové duely s DAC aj Skalicou. Napriek tomu stále zostáva na piatom mieste s trojbodovým náskokom práve pred piatkovým súperom. Dukla preto má v domácom prostredí a očakávanej výbornej atmosfére skvelú motiváciu zdolať rivala a dotiahnuť sa naňho v tuhom boji o účasť v hornej šestke.

Dunajská Streda – Trnava (sobota, 15.00) - VOYO

Šláger kola v MOL aréne, zápas druhého s tretím rozhodne o korunnom princovi jesene a ktovie, možno aj celej sezóny. DAC má náskok jedného bodu pred Spartakom, na Slovan už stráca šesť. Aj skóre majú DAC a Spartak takmer identické, to isté platí o ich ambíciách. X-faktorom v tíme DAC je útočník Krstovič, s desiatimi gólmi líder tabuľky kanonierov, o tom ale bílí andeli veľmi dobre vedia. V prvom vzájomnom zápase ho ustrážili a vyhrali 3:1, na Žitnom ostrove to však bude omnoho náročnejšie.

Liptovský Mikuláš – Trenčín (sobota, 15.00) - VOYO

Posledné dva zápasy Trenčania nevyhrali, v Poprade si to však už nemôžu dovoliť, ak chcú na jar bojovať s najlepšími v hornej šestke. Omnoho urgentnejšia je však situácia „domácich“ Liptákov. Na poslednom mieste tabuľky sa krčia s ôsmimi bodmi a už veľkou, sedembodovou stratou na Skalicu. Veľa bodov im pretieklo pomedzi prsty, ale donekonečna sa vyhovárať nedá. Trenčín nie je nezdolateľný súper a Jozef Kostelník verí, že práve proti nemu si pripíše druhé víťazstvo v sezóne.

Ružomberok – Zlaté Moravce (sobota, 15.00) - VOYO

Tri remízy po sebe sú už pre Ružomberok viac ako dosť, Liptáci sa potrebujú vrátiť k víťazstvám. Vyzerá zvláštne, že z pätnástich zápasov vyhrali „iba“ päť, osem remíz im ale pomohlo nazbierať dostatok bodov na aktuálne štvrté miesto. Zlatomoravčania sú deviati, stále majú na dosah aj účasť v hornej šestke, čo by už bolo v rovine zázraku vzhľadom na stav tímu pred príchodom Ivana Galáda. Posledné tri vzájomné zápasy sa skončili remízou, tentoraz bude (opäť) favoritom domáci tím. Otázny je stav trávnika pod Čebraťom, nižšia kvalita hracej plochy by však mohla viac vyhovovať hosťom.

Skalica – Michalovce (sobota, 15.00) - VOYO

V zápase tabuľkových susedov pôjde obom o veľa, ani jeden z nich nechce skončiť na dvoch posledných priečkach a pri vyrovnanosti spodnej šestky sú práve vzájomné duely mimoriadne dôležité. Skaličania po čase konečne opäť vyhrali, keď prekvapujúco uspeli v Podbrezovej. Michalovčania striedajú výhry s prehrami, musia sa ale naučiť častejšie bodovať. Päť výhier nie je zlá bilancia (rovnakú ma štvrtý Ružomberok), ale osem prehier je naozaj veľa, aspoň občasná remíza by Zemplínčanom prospela. V Skalici by ju možno brali tiež, no určite si trúfajú na trojbodový zisk.

Žilina – Slovan (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Po zvládnutí postupovej úlohy v Konferenčnej lige zavíta Slovan pod Dubeň. V Žiline by mal nájsť iného súpera, než akým bol Žalgiris, v prvom rade hrajúceho veľmi nízko pod svoje možnosti. Šošoni prehrali už štyrikrát v sérii a reálne im hrozí neúčasť v skupine o titul. Ťažko očakávať, že v súčasnom hernom marazme zdolajú práve lídra zo Slovana, ale veriť jednoducho musia. Hostia pricestujú vo veľkej pohode, keďže na jeseň už pohárové zápasy nehrajú, nie je potreba ani šetriť opory, no po štvrtku unavení hráči možno predsa len oddych dostanú. Slovan sa už po víkende môže v predstihu stať jesenným majstrom.