Nadstavbová časť Fortuna ligy začne v Trenčíne

Nadstavbová časť Fortuna ligy začne v Trenčíne

Už v piatok 10. marca odštartuje nadstavbová časť Fortuna ligy, a to zápasom v skupine o udržanie sa Trenčín – Ružomberok.

Uplynulé 22. kolo Fortuna ligy bolo dramatické. Práve v ňom sa totiž definitívne rozhodlo o tom, ktoré tímy budú bojovať v skupine o titul a ktoré v skupine o udržanie sa.   

DAC 1904 AKO TABUĽKOVÝ LÍDER   

Do skupiny o titul sa prebojovalo šesť tímov. Z prvej pozície ide do nadstavby DAC 1904, ktorý má na čele náskok 1 bod pred druhým ŠK Slovan. Na treťom mieste je Spartak Trnava, štvrtá Podbrezová a posledné dve miestenky si v sobotu zaistili Žilina a Banská Bystrica.   

Tabuľka po 22. kole


„ČIERNY PETER“ PRE RUŽOMBEROK   

Ružomberok nezvládol zápas na domácej pôde proti DAC 1904, keď prehral 0:1. Jediný gól dal navrátilec do zostavy DAC Nikola Krstovič. Ružomberok mal pritom skvelý vstup do jarnej časti Fortuna ligy, z prvých dvoch zápasov získal šesť bodov a k istote prvej šestky mu stačil z dvoch zápasov získať jeden bod. Zápasy v Žiline i doma proti Dunajskej Strede však zverenci Petra Struhára prehrali, a tak sa musia uspokojiť len s priebežne vedúcou pozíciou v spodnej šestke (7. miesto v celkovej tabuľke). Ružu doplnia v skupine o udržanie sa Zemplín Michalovce, FC ViOn, AS Trenčín, Skalica a posledný Liptovský Mikuláš, ktorý získal doposiaľ len 9 bodov.   

Nadstavbová časť Fortuna ligy začne už budúci víkend, a to zápasom v spodnej šestke Trenčín – Ružomberok, ktorý okrem Voyo odvysiela aj Nova Sport.   

Tu je kompletný program 1. kola nadstavby Fortuna ligy


Nadstavbová časť Fortuna ligy má desať kôl, tímy hrajú proti sebe systémom každý s každým doma a vonku. Posledné kolo je naplánované na sobotu 20. mája. Potom čaká Fortuna ligu ešte baráž o účasť v najvyššej súťaži a potenciálne aj play-off o Európsku konferenčnú ligu (v závislosti od víťaza Slovnaft Cupu).

Tu je kompletný rozpis nadstavby