Polievka: Krstovič sa stal nebrániteľným

Polievka: Krstovič sa stal nebrániteľným

V Banskej Bystrici sa hral výborný futbal, ktorý však, bohužiaľ, zatienila diskutovaná situácia z konca zápasu. Súboj Polievka vs. Krstovič, teda dvoch najlepších strelcov súťaže, bol však výbornou futbalovou pochúťkou.

Jeden dal hetrik, druhý sa presadil raz. Súboj domáceho kapitána Róberta Polievku proti aktuálne najlepšiemu strelcovi Fortuna ligy Nikola Krstovičovi bol ozdobou 1. kola nadstavbovej časti našej ligy. Pred zápasom ich delili dva góly. Na čele tabuľky kanonierov svietilo meno Polievka, Krstovič bol o dva góly za ním. Odohral však aj pre zranenia o tri zápasy menej ako Polievka. Po zápase vystriedal Polievku na špici práve Krstovič, ktorý dal v zápase v priebehu 31 minút hetrik.   

Do polčasu prehrávala domáca Banská Bystrica už 0:3. „Po polčase by na nás nik nestavil ani euro, ale my sme sa vzopreli a vrátili do zápasu. Boli sme blízko senzácie,“ pokrčil plecami Róbert Polievka už aj čerstvo nominovaný do reprezentačného tímu trénera Calzonu. Kapitán Dukly cítil po zápase krivdu za udalosti v nadstavenom čase, no vyzdvihol aj kanoniera hostí. „Rozhodol faktor Krstovič, ten hráč sa stal v našej lige nebrániteľným. Je neuveriteľné, s akou ľahkosťou strieľa góly a aj vďaka tomu je DAC na čele,“ vyzdvihol Polievka kvality reprezentanta Čiernej Hory.

Nikola Krstovič ukázal, aký dôležitý je pre Dunajskú Stredu. Góly dával, akoby to bola samozrejmosť. V prvom polčase bol nezastaviteľný, v tom druhom mu dochádzali sily a aj preto šiel v 70 min. z trávniku.   

„Pre mňa je návrat na trávnik po zranení ťažší, akoby sa mohlo zdať. Tri týždne som bol prakticky bez tréningu. Vrátil som sa zápasom v Ružomberku, kde som dal aj gól. Dnes to bol výborný zápas. Banská Bystrica má výborný tím na čele s kapitánom Polievkom. Dal som hetrik, čo ma veľmi teší. Posledných 20 minút som strávil na lavičke a nepozeralo sa mi na to ľahko. Víťazstvo si vážime, ideme krok po kroku za našim cieľom, a to je víťazstvo vo Fortuna lige,“ povedal po zápase aktuálne 15 gólový strelec našej ligy Nikola Krstovič.

GÓLY VO FORTUNA LIGE:   

  1. Nikola Krstovič (DAC 1904): 15 gólov 
  2. Róbert Polievka (MFK Dukla): 14 gólov