V MOL Aréne boj o titul, druhý DAC vyzve lídra zo Slovana

V MOL Aréne boj o titul, druhý DAC vyzve lídra zo Slovana

Pozvánka na zápasy 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Žilina – Podbrezová (piatok, 17.30) - Voyo, Nova Sport

Od marcovej kanonády proti Banskej Bystrici (6:4) Žilinčania päťkrát po sebe nevyhrali a už je azda aj najvyšší čas, aby zabrali naplno. Doma proti Podbrezovej odohrajú šesťbodový zápas v boji o štvrté miesto. Pre mladý žilinský tím by bolo sympatickým ukončením nadstavby, pre Podbrezovú doslova neuveriteľné. Oba ofenzívne ladené tímy však môžu hrať v najlepšej pohode a bez zbytočného tlaku, preto by sme mali vidieť pekný a gólový futbal. Prísľubom sú aj tri doterajšie vzájomné zápasy, v ktorých padlo dovedna štrnásť gólov!

Spartak – MFK Dukla (sobota, 18.00) - Voyo

Ak už Spartakovci stihli osláviť pohár, môžu sa pripravovať na pokojný ligový záver sezóny. S päťbodovým náskokom pred Podbrezovou by si mali udržať priebežné tretie miesto a myslieť na letnú a veríme, že aj jesennú či jarnú účasť v pohárovej Európe. Banskobystričania v nováčikovskej sezóne stále bojujú o štvrté miesto, čo je vskutku senzačné. Bez kanoniera Polievku to môže byť vpredu trápenie, ale Dukla vie podať tímový výkon za každých okolností a Trnavu určite potrápi.

DAC 1904 – Slovan (nedeľa, 17.30) - Voyo, Dajto

Zápas jari, zápas sezóny! V MOL aréne to môže byť rozhodujúca bitka v súboji o titul, v ktorom má Slovan náskok dvoch bodov pred domácim DAC. Búrlivé prostredie na Žitnom ostrove spolu s obrovskou motiváciou dosiahnuť historický úspech budú hnacím motorom tímu trénera Guľu, na druhej strane v prospech Slovana hrá viac skúseností s podobnými duelmi. Belasí po prehre vo finále Slovnaft Cupu s Trnavou určite nechcú zostať bez trofeje, a preto spravia všetko, čo bude v ich silách, aby minimálne remizovali a udržali si šance vo svojich rukách.

Skupina o udržanie:

L. Mikuláš – FC ViOn (sobota, 18.00) - Voyo

Občasné a naďalej skromné zbieranie bodíkov futbalistom Liptovského Mikuláša už nemôže nijak pomôcť a nevyzerá to ani na zlepšenie v závere sezóny pre potechu fanúšikov. Liptáci privítajú ViOn Zlaté Moravce v zápase, v ktorom ide hosťom skutočne, o veľa. Kvôli zvýšenej motivácii Galádovho tímu sa očakáva predovšetkým jeho aktivita podobne ako v októbri, kedy ViOn vyhral v Poprade 2:1.

Zemplín – Trenčín (sobota, 18.00) - Voyo

Nebyť neúspechu v Skalici, už mohli Zemplínčania dýchať veľmi ľahko. Záver sezóny si však sami zamotali a v šesťbodovom dueli privítajú doma AS Trenčín. Ak vyhrajú, už budú v suchu, no také jednoduché to nebude. Trenčania dokázali aspoň remizovať s Liptovským Mikulášom, keď dobehli dvojgólovú stratu a naďalej platí, že hrajú od desiatich k piatim. Aj preto sú predposlední, no až kvarteto tímov je natlačených v rozmedzí troch bodov, čiže majú stále úplne všetko vo svojich rukách.

Ružomberok – Skalica (sobota, 18.00) - Voyo

Liptáci pred týždňom v nadstavbe prvýkrát prehrali, s istotou siedmeho miesta vo vrecku si však už môžu dovoliť aj všakovaké experimenty a veriť v úspešný záver sezóny v playoff o Konferenčnú ligu. Skaličania si zasa polepšili víťazstvom nad agilnými Michalovcami, v peknom zápase uspeli 3:2 a poskočili na deviate miesto. Na nováčika nie zlé, navyše, Michalovce na ôsmej pozícii majú stále na dostrel. Ak aj pod Čebraťom nadviažu na výkon z minulého víkendu, nebudú bez šance. Aj tlak je na Záhorákov o čosi väčší, stále sú totiž aj veľmi blízko barážovej hrozby.