Preview: Piate kolo prinesie tri duely tabuľkových susedov

Preview: Piate kolo prinesie tri duely tabuľkových susedov

Michalovce proti Košiciam, Podbrezová proti Trenčínu a Dunajská Streda proti Banskej Bystrici. Tieto tri zápasy so sebou prinášajú veľkú pravdepodobnosť na zmeny v tabuľke. Piate kolo uzavrie duel na Záhorí.

Zemplín - Košice (piatok 20:30, Voyo, Nova Sport)

Východné Slovensko zažije po viac ako piatich rokoch regionálne derby. Premiérovo sa v najvyššej súťaži stretnú vo vzájomnom súboji mužstvá Michaloviec a Košíc. Oba celky v doterajšom priebehu sezóny získali zatiaľ iba bod, takže práve v tomto prestížnom súboji budú chcieť bodovať naplno. Priamy prenos zápasu prinesie Voyo aj televízia Nova Sport.

Žilina - FC ViOn (sobota 18:00, Voyo) 

Žilinčania sa po štvrtom kole vďaka lepšiemu skóre vyšvihli na čelo tabuľky a trojbodový zisk z Košíc budú chcieť potvrdiť aj doma proti Zlatým Moravciam. Tie sa zatiaľ trápia, v štyroch doterajších zápasoch skórovali iba raz a vyťažili z nich jediný bod. Proti žlto-zeleným, ktorí sú strelecky nesmierne efektívni, to budú mať ťažké.

Podbrezová - Trenčín (sobota 18:00, Voyo) 

Súboj dvoch deväťbodových tímov. Dá sa povedať, že Podbrezovej i Trenčínu vyšiel vstup do súťažného ročníka podľa predstáv, veď zo štyroch stretnutí oba celky odchádzali ako zdolané iba raz. V minulej sezóne sa stretli na ihrisku dvakrát, v septembrovom zápase zvíťazila Podbrezová 2:0 a v marci sa zrodila remíza 1:1. Momentálne sú v tabuľke bok po boku na druhej a tretej priečke a o ich postavení pri rovnakom počte bodov rozhoduje jediný gól. Po sobotňajšom súboji môže jeden z nich svojho súpera jasne preskočiť.

DAC 1904 - MFK Dukla (sobota 18:00, Voyo) 

Mužstvo Dunajskej Stredy je jedným z dvojice nezdolaných tímov. Potvrdiť tento fakt bude chcieť určite aj v domácom zápase s Banskou Bystricou. V roku 2023 sa tieto tímy stretli už dvakrát a v oboch prípadoch sa z víťazstva o gól tešil DAC (3:2 a 1:0). Aktuálne sa Dunajskostredčania nachádzajú v tabuľke o jednu priečku vyššie ako Dukla s rozdielom len jedného bodu.

Skalica - Spartak (nedeľa 20:30, Voyo, Dajto) 

Nabitý program Trnavy pokračuje ligovým duelom. Tentoraz Spartak cestuje na Záhorie, na ihrisko deviatej Skalice. V predchádzajúcom ligovom ročníku to bolo v zápasoch týchto dvoch tímov výsledkovo tesné. Vzišla z nich remíza 1:1 a výhra Trnavčanov 2:1. Uvidíme, či to v nedeľu v Skalici budú v televíznom stretnutí gólové hody, alebo vyrovnané pretláčanie o body.

Ružomberok - Slovan (presunuté na 27.9.2023 o 18:00)

Stretnutie sa pre povinnosti ŠK Slovan Bratislava v európskej pohárovej súťaži odohrá v novom hracom termíne, a to v stredu 27. septembra 2023 o 18:00 hod.