Preview: Líder tabuľky cestuje do Trnavy, viaceré tímy s posilami

Preview: Líder tabuľky cestuje do Trnavy, viaceré tímy s posilami

Šieste kolo začne v strede Slovenska, finišovať bude na štadiónoch európskych aktérov. Viaceré kluby v uplynulých dňoch predstavili nových hráčov na súpiskách, ktorí môžu zasiahnuť do ligového diania už cez víkend.

MFK Dukla - Ružomberok (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)

Šieste kolo rozohrajú pod Urpínom futbalisti domácej Dukly s hosťami z Ružomberka. Forma stojí na strane Banskobystričanov, ktorí triumfovali v posledných troch stretnutiach a na prvú priečku v tabuľke strácajú aktuálne len dva body. V minulej sezóne však mali vo vzájomných zápasoch mierne navrch hostia, ktorí raz vyhrali (3:2) a raz sa zrodila remíza 1:1. Ružomberčania v predchádzajúcich dňoch angažovali aj prvého legionára, Čecha Šimona Gabriela, takže v piatok sa v klubových farbách možno predstaví už aj nová tvár. 

Košice - FC ViOn (sobota 15:30, Voyo)

Košičania sa nedávno v regionálnom derby radovali z prvého ligového víťazstva v aktuálnej sezóne. ViOnisti naň ešte stále čakajú, hoci v Žiline im k výhre nechýbalo veľa. Navyše, do ofenzívy Zlatých Moraviec sa vracia Filip Balaj, ktorý prichádza z poľskej Cracovie Krakov na hosťovanie do konca sezóny. V sobotu sa tak na východe vo vzájomnom súboji stretnú tabuľkoví susedia a pre obe strany to bude nesmierne dôležitá bitka o body.

Skalica - Zemplín (sobota 18:00, Voyo) 

Skaličania naposledy na vlastnom trávniku uhrali bezgólovú remízu s Trnavou. Po necelom týždni sa opäť predstavia doma a tentoraz túžia po plnom bodovom zisku. Oba tímy v uplynulých dňoch predstavili nových hráčov, zeleno-biely dres s číslom 15 bude obliekať Kolumbijčan Brayam Palacios a Michalovce posilnil Nigérijčan Abdul Zubairu. Predstavia sa obaja už v sobotňajšom zápase?

Trenčín - DAC 1904 (sobota 18:00, Voyo) 

Len dva body aktuálne delia v tabuľke týchto súperov. Hráči AS ich majú po piatich zápasoch na konte desať (3-1-1), futbalisti Dunajskej Stredy osem (2-2-1). V minulej sezóne sa stretli dvakrát. Prvý zápas vyhrali Trenčania 2:1, v druhom dominovalo mužstvo DAC-u 4:0. Zaujímavosťou je, že obom sa podarilo triumfovať na ihrisku súpera. 

Spartak - Žilina (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto) 

Líder tabuľky cestuje v šiestom kole do Trnavy, kde sa v televíznom dueli stretne s domácim Spartakom. Červeno-čírni majú aj tento týždeň bohatý futbalový program, proti Žiline nastúpia po troch dňoch od stretnutia Európskej konferenčnej ligy s SC Dnipro. Do ligy sa vracajú s víťaznou emóciou po postupe do skupinovej fázy. Uvidíme, ako sa popasujú s plnším rozpisom zápasov a aká zostava vybehne z trnavskej šatne na nedeľný ligový súboj.

Slovan - Podbrezová (nedeľa 18:00, Voyo) 

Po troch týždňoch sa do ligového diania vracia Slovan. Termíny zápasov v predchádzajúcich kolách ovplyvnilo pôsobenie “belasých” na európskej scéne aj choroba súpera, ale v šiestom kole budú hostiť Podbrezovú. V minulej sezóne sa mužstvá stretli štyrikrát a obe majú na konte po dve víťazstvá zo vzájomných stretnutí. Zároveň oba celky dokázali svojho súpera zdolať doma aj vonku.