Preview: DAC i Dukla s chuťou nadviazať na predchádzajúce výkony

Preview: DAC i Dukla s chuťou nadviazať na predchádzajúce výkony

Líder tabuľky cestuje do metropoly východu, víťazne naladený Slovan privíta v nedeľu Žilinu.

V Banskej Bystrici aj v Zlatých Moravciach privítali v uplynulých dňoch nových hráčov, Spartak nastúpi cez víkend doma proti Ružomberku so snahou upraviť nepriaznivú štatistiku.

Košice - Trenčín (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)

Líder tabuľky cestuje v ôsmom kole do metropoly východu, do Košickej futbalovej arény. Košice naposledy tesne prehrali v Ružomberku, navyše, z rôznych dôvodov prišli o viacero hráčov. Trenčínu tak bude čeliť oklieštená, no odhodlaná košická zostava.  “Bolo toho naraz skutočne priveľa. Je jasné, že šancu dostanú hráči z lavičky. Videli sme doterajšie zápasy Trenčína, rozobrali sme si ich hru. Sú veľmi nebezpeční najmä v krajných priestoroch, kde budeme mať čo robiť, aby sme im nedovolili hrať ich hru. Verím, že to zvládneme,” povedal pre klubový web zadák FC Ján Mizerák. 

Zemplín - Podbrezová (sobota 18:00, Voyo)

Michalovciam sa v poslednom stretnutí s Trnavou konečne podarilo výraznejšie strelecky presadiť, napokon však ani tri góly na prvú výhru v tomto ligovom ročníku nestačili. V sobotu sa o ňu opäť pokúsia v domácom prostredí, tentoraz v zápase so štvrtou Podbrezovou. “Majú mladé mužstvo s dobrým konceptom. Je to mužstvo, ktoré chce hrať futbal. Robia to už dlhodobo. Fungovalo nám to minulé roky a funguje to aj teraz. Ja ale verím, že budeme úspešní a konečne si pripíšeme tri body,” vyslovil pre klubové médiá Zemplína Daniel Pavúk, ktorý prišiel v lete do Michaloviec práve z Podbrezovej. V minulej sezóne jedno zo vzájomných stretnutí vyhral Zemplín (1:0) a druhé skončilo remízou (2:2).

Skalica - DAC 1904 (sobota 18:00, Voyo)

Dunajská Streda zažila naposledy euforické víťazstvo v Zápase mesiaca nad Slovanom, teraz mieri na Záhorie. V minulej sezóne boli futbalové strety týchto celkov pomerne tesné. Skončili sa remízou (1:1) a domácou výhrou žlto-modrých (2:1). Aleš Čermák v rozhovore pre klubový web načrtol, ako sa chcú so spoluhráčmi v súboji so Skalicou prezentovať: “Musíme tam dobre zachytiť úvod, najlepšie by bolo vyletieť na nich ako na Slovan. Potrebujeme hrať vo veľkom nasadení, nesmieme im dať priestor, aby si niečo mohli vytvoriť. Hlavne sa musíme držať pri zemi, nelietať v oblakoch a pokračovať v tom, čo sa nám proti Slovanu darilo.“

MFK Dukla - FC ViOn (sobota 18:00, Voyo)

Víťazne naladená Dukla hostí cez víkend mužstvo zo Zlatých Moraviec. Oba tímy priviedli v uplynulých dňoch do tímu nových hráčov, Banská Bystrica odchovanca Jakuba Považanca a ViOn zase krajného univerzála Branislava Sluku. Obaja naposledy súťažne pôsobili v českej lige. Vlani sa celky stretli dvakrát a išlo o duely bohaté na góly. Raz vyhrala Banská Bystrica (4:2) a raz sa zrodila vysoká remíza (4:4).

Slovan - Žilina (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)

Slovan tento týždeň nastupuje pred domácou kulisou nastupuje dvakrát. Vo štvrtok si v stretnutí Európskej konferenčnej ligy poradil s faerským KÍ Klaksvík (2:1) a v sobotu privíta Žilinu. V predchádzajúcom ligovom ročníku sa tieto tímy stretli štyrikrát a oba si pripísali po dve výhry. Zároveň sa obom mužstvám podarilo triumfovať nad súperom doma aj vonku. Najlepším strelcom vzájomných zápasov od sezóny 2021/2013 je s desiatimi gólmi srbský legionár v službách Slovana Aleksandar Čavrić.

Spartak - Ružomberok (nedeľa 18:00, Voyo)

Trnavčania si proti Ružomberku budú chcieť napraviť chuť po nie príliš vydarenom vstupe do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Špeciálnou motiváciou pre domáce mužstvo môže byť štatistika vzájomných zápasov. V sezóne 2022/2023 totiž v oboch dueloch Spartak Ružomberku podľahol (3:2 vonku a 0:2 doma) a naposledy nad Liptákmi triumfoval v novembri 2020. Mužstvá sú pred nedeľňajším súbojom tabuľkovými susedmi, majú zhodne po osem bodov a figurujú na siedmej (Spartak), respektíve ôsmej priečke.