Čo prinieslo 9. kolo? Osemgólové zápasy aj veľký večer Trenčína

Čo prinieslo 9. kolo? Osemgólové zápasy aj veľký večer Trenčína

V každom kole Niké ligy sa okrem ukážkových gólov či výborných brankárskych zákrokov vždy udejú aj ďalšie zaujímavé momenty, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie. Budeme vám ich pravidelne prinášať obrazom i slovom a vy nám môžete posielať svoje tipy na takéto ligové okamihy prostredníctvom sociálnych sietí.

Deviate kolo je minulosťou, rozhodne sa však počas neho bolo na čo pozerať. V Žiline a v Podbrezovej padlo osem gólov, piati brankári si udržali čisté konto a jeden útočník podáva od svojho vstupu do ligy obdivuhodné výkony.

Čisté štíty

Začalo to v sobotu večer v Ružomberku stopercentnými defenzívnymi výkonmi tak domáceho MFK, ako aj hosťujúceho Zemplína. Následne na to nadviazali aj brankári Trenčína, Spartaka a Slovana. Ivan Krajčírik, Benjamín Száraz, Josimar Vozinha, Dominik Takáč a Martin Trnovský v stretnutiach deviateho kola podržali svoje tímy a za svoj chrbát nepustili ani jednu loptu. Štatistickým lídrom je v tomto smere práve Vozinha, brankár trenčianskeho AS, ktorý má na svojom konte už štyri zápasy bez inkasovaného gólu.   

Slávnostný večer v Trenčíne

Pod Trenčianskym hradom futbalisti domáceho AS hostili mužstvo Banskej Bystrice. Popri športovom aspekte, ktorý spočíval v stretnutí prvého a tretieho celku tabuľky, bol však nemenej dôležitý aj slávnostný nádych tohto futbalového večera. V Trenčíne totiž po rokoch prác i čakania otvárali novú hlavnú tribúnu Štadióna Sihoť. Na duel, ktorý napokon domáci vyhrali 1:0, si našlo cestu 3862 divákov.

Osemgólové duely

Zápasy, ktoré sa museli divákom páčiť. V súbojoch Žiliny so Skalicou a Podbrezovej s Košicami padlo po osem gólov a v oboch prípadoch zvíťazili domáce celky zhodne 5:3. Práve tieto dva duely majú veľký podiel na tom, že v deviatom kole padlo dovedna 21 gólov, čo je najvyšší počet gólov v jednom kole v aktuálnej sezóne. Dvadsaťjeden ráz však skórovali hráči Niké ligy aj v jej siedmom kole.   

Nevšedná trénerská premiéra

Len pred pár dňami Zemplín predstavil Petra Struhára ako svojho nového trénera. No a hneď na úvod jeho trénerskej kapitoly pri mužstve Michaloviec čakala rodáka z Martina špecifická premiéra. So svojimi hráčmi totiž cestoval na zápas do Ružomberka, kde ešte v minulej sezóne trénoval. Okrem súboja hráčov na ihrisku išlo aj o nevšedný súboj mužov na lavičkách, keďže ružomberský lodivod Peter Tomko bol počas Struhárovho pôsobenia na Liptove jeho asistentom. Tímy si napokon po bezgólovej remíze podelili body.

Nedávno kolegovia, dnes už súperi. Peter Tomko, tréner Ružomberka a Peter Struhár, tréner Michaloviec. Foto: MFK Ružomberok/Rudolf Maškurica

Najvyššia návšteva po 12 rokoch

Mužstvo ViOnu síce v nedeľu podľahlo Slovanu na domácej pôde 0:3, na trávniku však podalo sympatický výkon. A za zmienku stojí aj ten na tribúnach. Do ViOn Arény zavítalo 3853 divákov, ktorí v súboji s aktuálnym majstrom po celý čas hnali svoj tím vpred. Navyše, podľa klubu išlo o najvyššiu návštevu od septembra 2011, teda po dvanástich rokoch. "Ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu, ktorú nám prejavujete v tomto výsledkovo ťažkom období," uviedol klub na sociálnych sieťach.

Čo zápas, to gól

Štyri zápasy, štyri góly. Michal Ďuriš od svojho návratu na slovenské trávniky v drese Spartaka Trnava skóroval v každom ligovom stretnutí, na ktoré nastúpil. Naposledy sa gólovo zapísal v dunajskostredskej MOL Aréne, kde sa postaral o tesné víťazstvo svojho mužstva nad domácim DAC. Aktuálne má v Niké lige priemer jedného gólu na zápas. Rovnako sú na tom aj jeho spoluhráč Marco Djuricin (2 zápasy, 2 góly) a Tomáš Bobček, ktorý pred odchodom do Poľska stihol odohrať za Ružomberok jeden zápas, v ktorom aj skóroval.