Preview: Dôležitý duel v Zlatých Moravciach, šláger kola v Trnave

Preview: Dôležitý duel v Zlatých Moravciach, šláger kola v Trnave

Ligové dianie sa po reprezentačnej prestávke rozbehne zápasmi 11. kola.

Po dvoch týždňoch sa mužstvá opäť stretnú na ligových trávnikoch. Košice hlásia pred zápasom s Banskou Bystricou navrátilcov do zostavy, do Žiliny zamieri vo farbách Dunajskej Stredy nejeden znalec tamojšieho prostredia a 11. kolo Niké ligy vyvrcholí v nedeľu v Trnave derby zápasom.

FC ViOn – Zemplín (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)   

Nesmierne dôležitý súboj pre oba tímy. Zlaté Moravce aj Michalovce sa nachádzajú na spodných priečkach tabuľky a v prípade výhry majú možnosť od svojho súpera odskočiť. Hostia v posledných dvoch zápasoch bodovali, naopak, domáci dvakrát po sebe prehrali. V minulej sezóne sa mužstvá stretli štyrikrát, pričom až tri razy zvíťazil Zemplín (1:0, 5:2 a 1:0) a jeden duel mal remízový bezgólový koniec. „Je pravdou, že je to súper, s ktorým sa nám darí bodovať. Na to sa ale spoliehať nemôžeme. Musíme sa dobre na súpera pripraviť a posnažiť sa opäť bodovať, najlepšie za tri body,“ povedal pre noviny Zemplína obranca Daniel Magda.   

Trenčín – Skalica (sobota 18:00, Voyo)   

Skalica po reprezentačnej prestávke cestuje na futbalovú pôdu Štadióna Sihoť. V predchádzajúcom ligovom ročníku sa Skaličanom proti Trenčínu darilo, zo štyroch stretnutí vyhrali tri (2:0, 2:0 a 3:1). Tentoraz však budú čeliť lídrovi tabuľky, ktorý v tejto sezóne doposiaľ prehral len dvakrát. Adam Gaži, odchovanec AS v službách Skalice, verí, že so spoluhráčmi dokážu súperovi zdarne čeliť. „Trenčín dominuje rýchlou hrou. Majú rýchle kraje, ktoré vedia potiahnuť loptu až do šestnástky súpera. Práve tu musíme byť koncentrovaní a nepustiť ich tam. Smerom hore sa nesmieme báť a musíme byť kreatívni. Ak príde šanca, treba ju premeniť,“ povedal pre klubový web.   

Žilina – DAC 1904 (sobota 18:00, Voyo)   

Adrián Guľa sa so svojím tímom v 11. kole predstaví v známom žilinskom prostredí. Futbalová minulosť viacerých hráčov Dunajskej Stredy je spätá práve so žlto-zelenými, vrátane obrancu Filipa Kašu, ktorý sa v Žiline po prvý raz predstaví ako hráč hosťujúceho celku. „Viem, že tam majú veľa mladých chlapcov. Majú teda menej skúseností, takže bude treba na nich šľapať, byť agresívni a nič im nedarovať. Dúfam, že zápas zvládneme,“ zaželal si český zadák v predzápasovom rozhovore pre web DAC 1904. V tabuľke aktuálne patrí domácemu mužstvu štvrtá a hosťom šiesta priečka, medzi tímami je dvojbodový rozdiel.   

Košice – Dukla (sobota 18:00, Voyo)   

Domáci sa tešia z návratu Erika Pačindu a Žana Medveda do súťažného diania, ako aj na zápas pred vlastnými fanúšikmi po mesačnej prestávke. V sobotu privítajú v Košickej futbalovej aréne banskobystrickú Duklu a tréner FC Anton Šoltis by so svojimi zverencami chcel byť doma úspešný. „Viac im vyhovuje, keď majú viac priestoru a môžu hrať na protiútoky. Majú na to aj typologicky vhodných hráčov a najmä kvalitu v ofenzíve na čele s kanonierom Polievkom. Poznáme ich silné stránky a vieme, na čo si budeme musieť dať najväčší pozor. A, samozrejme, spoliehame sa aj na to, že budeme efektívni v zakončení. Ak chceme bodovať, tak bez gólu v sieti súpera to nepôjde. To všetci veľmi dobre vieme,“ povedal kormidelník desiateho celku tabuľky pred zápasom so siedmou Duklou v rozhovore pre klubový web.   

Podbrezová – Ružomberok (sobota 18:00, Voyo)   

Do Zelpo Arény mieri súper, ktorého „železiari“ v ligovom súboji naposledy zdolali v septembri 2016. Odvtedy sa stretli deväťkrát, pričom sedem ráz vyhrali Liptáci a dva duely sa skončili remízou. Podbrezová bude nepochybne chcieť v sobotu túto štatistiku upraviť. „Čaká nás veľmi náročný zápas, rozhodovať sa bude v šestnástkach. Či v defenzíve, alebo v ofenzíve musíme hrať náš futbal a verím, že nám to prinesie úspech,“ povedal v rozhovore pre web Podbrezovej stredopoliar Patrik Blahút.   

Spartak – Slovan (nedeľa 17:30, Dajto, Voyo)

Vyvrcholenie futbalového víkendu, šláger kola. Na Štadióne Antona Malatinského sa v nedeľu uskutoční 159. ligové derby medzi trnavským Spartakom a bratislavským Slovanom. Oba tímy majú aktuálne výbornú ligovú formu aj produktívnych hráčov. Tabuľka mierne favorizuje „belasých“, ktorí sa s 20 bodmi nachádzajú na druhom mieste, 18-bodová Trnava je piata. Spartak ovládol dve pohárové finále, Slovan zase ligovú scénu, na ktorej so svojím súperom neprehral od mája 2021. V nedeľu v priamom prenose TV Dajto a Voyo uvidíme, kto ovládne duel s tisíckami fanúšikov na tribúnach.