Brigantova prvá zima na čele

Brigantova prvá zima na čele

Trnava v dohrávanom zápase 18. kola Fortuna ligy zdolala Nitru gólom z 89. minúty.

Na rozhodujúcom momente duelu sa výraznou mierou podieľal striedajúci Tomáš Brigant, ktorého strelu usmernil Anton Sloboda za brankára Hrošša. „Mal som čakať na odrazenú loptu, neviem, čo mi to napadlo ísť do šestnástky. Lopta sa dostala ku mne a skúsil som vystreliť. Tono Sloboda to tečoval a eufória, ktorá potom nastala, sa nedá ani opísať. Toto sú najkrajšie víťazstvá,“ tešil sa Tomáš Brigant.

Aj v prvom vzájomnom súboji týchto súperov v tejto fortunaligovej sezóne bol žolíkom Trnavy. Naskočil v 80. minúte a takmer okamžite gólom na 1:1 odštartoval obrat. „Proti Nitre sa vždy hrá ťažko. V domácom zápase sme dokonca museli otáčať skóre. Tiež sa nám to podarilo až v úplnom závere. Vtedy to bolo azda ešte dramatickejšie. Víťazstvo sme strhli na svoju stranu až v 94. minúte. Teraz sa nám to podarilo trochu skôr.“

Spartak si víťazstvom nad Nitrou v predstihu zabezpečil pozíciu jesenného kráľa Fortuna ligy. „Super pocit, prvýkrát budem zimovať na čele tabuľky,“ reagoval so smiechom Brigant. „Bol to kľúčový zápas z hľadiska nášho postavenia, ostatné tímy sa už na nás tlačili. Víťazstvom sme si udržali odstup, to je výborné. Našou hrou i výsledkami sme ukázali, že nás nikto nemôže podceniť. Nesmieme sa však uspokojiť. Chceme zvládnuť aj posledný duel pred prestávkou a skvelú jeseň zavŕšiť víťazstvom nad Prešovom,“ dodal bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov.