Ťažká situácia Košíc

Ťažká situácia Košíc

Na duel proti trnavskému Spartaku si do Košickej futbalovej arény prišlo viac ako 3700 divákov, domáci futbalisti ich však víťazstvom nepotešili.

Mužstvo FC Košice nezastavilo sériu prehier ani proti Spartaku Trnava a v najvyššej slovenskej súťaži nebodovalo už v deviatom zápase po sebe. V nedeľňajšom zápase Košičania prehrali na domácej pôde 0:2 a okrem nepríjemnej série prehier ich trápi aj už takmer štvorhodinová séria bez streleného gólu. "Každý z nás vníma situáciu, v ktorej sme. V kabíne si ju uvedomujeme a vieme, že ju musíme zlomiť," poznamenal obranca Michal Jonec.

Hráči nováčika najvyššej súťaže neskórovali v troch zápasoch po sebe. Zatiaľ naposledy sa z gólu tešili v 11. minúte zápasu s Banskou Bystricou, v ktorom viedli 2:0, no napokon prehrali 2:4. Z krízy sa nedostali ani proti favorizovanej Trnave, ktorá v Košiciach zvíťazila napriek svojmu nahustenému programu. Za kratší koniec povrazu ťahali v deviatich dueloch po sebe a od vyrovnania negatívneho rekordu Trenčína zo sezóny 2007/2008 ich delia ešte tri prehry. K lepším výsledkom zatiaľ nepomohla ani výmena trénera, keď Antona Šoltisa nahradil Ján Kozák mladší.   

"Je to ťažká situácia. Chvalabohu, že aj tímy pod nami prehrávajú a nedoťahujú sa na nás, ale donekonečna nebudeme mať toľko šťastia. V závere jesene si to rozdáme s nimi a uvidíme, kde budeme potom v tabuľke," poznamenal stredopoliar Michal Faško narážajúc na výsledky Zlatých Moraviec a Michaloviec. Oba tímy sú aj po odohratí 14 zápasov bez víťazstva, zlatomoravecký ViOn má tri body, Michalovce päť. Košičania sú aj napriek aktuálnej sérii prehier pred nimi so siedmimi bodmi. V nasledujúcom zápase po reprezentačnej prestávke sa predstavia v Žiline, no potom ich čakajú práve zápasy proti tabuľkovým konkurentom.

V zápase proti Trnave chceli 3752 divákov potešiť výkonom aj vytúženými bodmi, no napriek sľubnému začiatku sa im to nepodarilo. V prvom polčase Trnave veľa nedovolili, ale dvoma inkasovanými gólmi v krátkom slede v úvode druhého dejstva prišli o šancu bodovať. "Povedali sme si, že to budeme držať na 0:0, no prišla prvá akcia Trnavy a hneď gól. Potom druhá a ďalší. Proti takému mužstvu sa to už ťažko doťahuje," konštatoval Jonec. Košičania inkasovali 24 gólov, najviac v lige a ich súčet skóre (-24) je najhorší zo všetkých tímov.

"Škoda, že sme proti Trnave nestrelili aspoň gól a nedostali sa do zápasu. My, naopak, inkasujeme po každom náznaku šance, nedostávame sa do vedenia a zatiaľ sa nám to nedarí zlomiť," poznamenal Faško.