Preview: Jar začne zostra

Preview: Jar začne zostra

Každý tím má vlastnú motiváciu ísť naplno do jarných bojov o body.

Hneď v úvode jari, v 19. kole, nás čaká súboj prvého s druhým. V Ružomberku sa pokúsi Spartak po dlhom čase zvíťaziť nad MKF a mužstvá budú môcť prvýkrát nasadiť zimné posily do ligových zápasov.

Žilina – Slovan (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)

Zaujímavejší zápas si futbalový fanúšik na úvod jarnej časti azda ani nemohol želať. V Žiline sa stretne prvý a druhý tím tabuľky, celky aktuálne delí sedem bodov. Oba počas zimnej prestávky prišli o niektoré svoje opory a bude zaujímavé sledovať, ako sa to odrazí na ihrisku. Popri šikovných mladých či zahraničných hráčoch v žlto-zelenom aj belasom drese pôsobia futbaloví matadori ako Tomáš Hubočan, Juraj Kucka či Vladimír Weiss mladší. V piatok sa postavia zoči-voči v súboji, ktorý môže veľa napovedať aj o jarnom zápolení o majstrovskú trofej.   

FC ViOn – Dukla (sobota 15:00, Voyo)

ViOn cez zimu prešiel transformáciou kádra a v klube všetko podriadili jedinému cieľu – zachrániť sa. Pre mužstvo trénera Michala Hippa bude nesmierne dôležitý každý zápas, počnúc úvodným jarným duelom proti Banskej Bystrici. Dukla si udržala svojho kapitána Roba Polievku, aktuálne najlepšieho strelca súťaže a netají túžbu po udržaní sa v prvej šestke. Uvidíme, ktorý tím vkročí do jarnej časti úspešnejšie.   

DAC 1904 – Skalica (sobota 15:00, Voyo)   

V Dunajskej Strede vystužili káder zahraničnými posilami a v sobotu vykročia do ligovej jari s ambíciou účasti v prvej šestke. Na jar sa môže naplno prejaviť trénerská ruka Xisca Muňoza, ktorý mal počas zimy prvýkrát po svojom novembrovom príchode čas v pokoji formovať mužstvo. Isté zmeny zaznamenali aj v Skalici, ktorej po jeseni patrí deviata priečka. „Úvod jarnej časti býva opatrnejší, pretože mužstvá vo väčšine prídu s nejakými novými vecami a je pravdou, že je to náročnejšie prečítať. Od nás očakávam, že naše výkony budú kvalitné a budeme získavať potrebné body, lebo liga bude vyrovnaná,“ povedal pred štartom Niké ligy pre skalický web obranca Adam Krčík.   

Podbrezová – Zemplín (sobota 15:00, Voyo)   

Tak domáci, ako aj hostia budú mať v prvom jarnom kole bezpochyby o čo hrať. „Železiari“ na tlačovej konferencii pred jarnou časťou jasne deklarovali cieľ prebojovať sa do prvej šestky, Michalovce zas čakajú boje o záchranu. Podbrezová cez zimu prišla o niektorých svojich kľúčových hráčov, Zemplín sa zameral najmä na príchody zahraničných futbalistov. „Mužstvo vyzerá lepšie ako na jeseň, pretože prišla doň kvalita. Verím, že noví hráči takisto dodajú tímu nový impulz, keďže nie sú pod tlakom z výsledkov jesene,“ vyjadril sa pre klubový web tréner Zemplína Peter Struhár.   

Ružomberok – Spartak (sobota 15:00, Voyo)   

Kým existuje šanca na účasť v prvej šestke, Ružomberok sa o ňu chce pobiť. Hneď prvé tri body z dvanástich možných sa však nebudú získavať ľahko – veľký záujem o ne má aj trnavský Spartak. Tretí tím tabuľky sa chce naďalej nachádzať na vrchných priečkach, avšak, svojho najbližšieho súpera nezdolal už sedem zápasov v rade. Naposledy sa mu to podarilo v novembri 2020, posledný vzájomný duel týchto celkov skončil remízou 2:2. V tabuľke delí mužstvá 14 bodov, Ružomberok figuruje na ôsmom mieste.   

Trenčín – Košice (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)   

V nedeľnom televíznom stretnutí privíta Trenčín Košice. Domáci patria k tímom z vyrovnaného stredu tabuľky na hrane vrchnej a spodnej šestky, hostia zas chcú túto sezónu doviesť do úspešného konca v podobe zotrvania v najvyššej súťaži. Košičania počas prestupového obdobia upútali viacerými zahraničnými posilami, naopak, Trenčín predstavil len jednu novú tvár v tíme. V jesennom zápase si Trenčín poradil s Košicami jednoznačne 0:3, motiváciou navyše tak bude pre žlto-modrých výsledková odplata.