Preview: Hra o pozície

Preview: Hra o pozície

Program 20. kola prinesie priamy súboj o prvú šestku aj duel krajských súperov.

Do konca základnej časti zostávajú tri kolá. Už dnes je isté, že z prvej priečky zamieri do nadstavby bratislavský Slovan a v skupine o umiestnenie si zahrajú Skalica, Košice, Zemplín aj ViOn. Finálna skladba vrchnej a spodnej šestky je v tomto momente stále otázna, no veľa môžu naznačiť práve výsledky zápasov 20. kola.

MFK Dukla – Trenčín (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport) 

Rovnaký počet bodov, výhier, remíz aj totožný gólový rozdiel. Program 20. kola otvoria vzájomným zápasom futbalisti Banskej Bystrice a Trenčína, ktorí sú v tabuľke Niké ligy bok po boku na štvrtej a piatej priečke. Obe mužstvá odštartovali jarnú časť víťazne a v nadstavbe by sa radi predstavili v skupine o titul. „Samozrejme, pre obidva tímy veľmi dôležitý zápas, nebudeme si klamať. Myslím si, že aj tlak v zápase bude veľký. My sa v prvom rade sústredíme na seba, rozhodovať bude každý detail. Zápas s Trenčínom bude futbalový, obidva tímy chcú hrať pekný, kombinačný futbal, ktorý diváci ocenia. Rozhodovať budú aj individuálne výkony na rôznych postoch, sila tímu. V takýchto zápasoch rozhoduje tiež faktor, aká je atmosféra v tíme, sila a súdržnosť tímu,“ citoval klubový web Dukly domáceho hráča Mariana Pišoju. Prvýkrát sa v aktuálnom ligovom ročníku stretli mužstvá v závere septembra, o najtesnejšom víťazstve AS vtedy rozhodol gólom Njegoš Kupusovič.   

Skalica – Žilina (sobota 15:00, Voyo)   

Skalica ani Žilina jarnú časť neodštartovali ideálne. Chuť si budú určite chcieť napraviť v sobotu vo vzájomnom zápase, ktorý sa uskutoční na Záhorí. Naposledy to v stretnutí týchto dvoch mužstiev boli gólové hody, Žilina v 9. kole zvíťazila 5:3. „Tím Skalice je dlhodobo spolu, má skúsených hráčov a ukázali viacero kvalitných zápasov, ktoré dokázali zvládnuť. Určite je to náročný súper, ktorý je najmä doma veľmi silný. Náš káder sa postupne dáva dokopy po odchodoch, zraneniach či chorobách. Stále ale nie sme v takej pohode, aby sme povedali, že sme na sto percent pripravení. Naozaj budeme musieť byť koncentrovaní a ísť do toho s dávkou dôrazu a trpezlivosti,“ vyjadril sa pre žilinský web na margo najbližšieho duelu tréner MŠK Jaroslav Hynek. 

Zemplín – Ružomberok (sobota 15:00, Voyo) 

V doterajšom priebehu sezóny si žiaden tím na svoje konto nepripísal viac remíz ako Ružomberok (7). Avšak, v tesnom závese za Liptákmi je v tomto smere so šiestimi remízami práve ich sobotňajší súper. Deľbou bodov skončil aj ich posledný vzájomný duel, keď ani jedno z mužstiev nedokázalo skórovať. Zemplín však dlho čaká aj na výhru nad Ružomberkom, naposledy ho v lige zdolal v máji 2021. „Vieme, že nás čaká súper, proti ktorému sa nám v minulosti nedarilo a tuším sme ho v lige zdolali iba dvakrát. Teraz na to ale nemôžeme pozerať. Musíme pozerať na seba a na to, aby sme konečne vyhrali,“ povedal v rozhovore pre michalovský web stredopoliar Stanislav Danko a na margo najbližšieho protivníka dodal: „Je to mužstvo, ktoré vyniká hlavne svojou zohratosťou. Sú spolu dlho a vedia z toho ťažiť. Ja čakám veľmi ťažký zápas.“   

Košice – Podbrezová (sobota 15:00, Voyo) 

„Železiarov“ po týždni čaká ďalší zápas proti celku z východu republiky. Tentoraz sa predstavia v Košickej futbalovej aréne, pričom domáci sa budú chcieť revanšovať za nevydarený zápas v Trenčíne (4:1). „Bude to ťažký zápas. Košice sú ambiciózne mužstvo, urobili zaujímavé prestupy. Tréner Kozák prebudoval systém. Chceme byť pripravení na všetko, čo nás tam môže stretnúť. Vieme, v akej sú oba kluby situácii. Našu taktiku budeme chcieť prispôsobiť tomu, aby sme mali možnosť bodovať, pretože sa nechceme pozerať na nikoho, iba sami na seba,“ povedal pre klubový web tréner Podbrezovej Roman Skuhravý. 

Slovan – FC ViOn (nedeľa 15:00, Voyo) 

Späť na ligovú nôtu preladí Slovan v nedeľu v domácom zápase proti Zlatým Moravciam. Pred rokom dokázal ViOn doma uhrať s „belasými“ remízu, v prvom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne sa zrodila výhra Slovana 0:3. Tentoraz sa proti sebe postavia ako prvý a posledný tím tabuľky, domácim však zostavu zrejme ovplyvnia zdravotné absencie niektorých hráčov.

Spartak – DAC 1904 (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto) 

Zápas mesiaca bude mať v nedeľu o 17:30 h. výkop v Trnave. Na Štadión Antona Malatinského zavíta mužstvo DAC. V tabuľke delia oboch súperov len štyri body a ani jeden z nich ešte nemá účasť v prvej šestke istú. „Urobíme všetko pre to, aby sme teraz na štadióne Spartaka uspeli. Trnava patrí v Niké lige medzi ťažších protivníkov, nie je ľahké tam vyhrať, no vo futbale nič nie je nemožné,“ sľubuje pred víkendovým duelom krídelník „žlto-modrých“ Ammar Ramadan. Nielen pre neho, ale aj pre Kristiána Koštrnu zo Spartaka bude mať tento duel špeciálnu príchuť. Obaja totiž v minulosti obliekali dres opačného klubu. Ako ich stret na ihrisku i celý zápas medzi Trnavou a Dunajskou Stredou dopadne, môžete sledovať priamo na štadióne alebo v priamom prenose na obrazovkách Voyo a Dajto.