Druhý hetrik sezóny, 9-tisícová návšteva kola v Košiciach

Druhý hetrik sezóny, 9-tisícová návšteva kola v Košiciach

Siedme kolo nadstavbovej časti prinieslo najvyšší počet divákov na tribúnach v aktuálnej sezóne.

Vyše 9-tisíc divákov v Košickej futbalovej aréne, len o niečo menej v MOL Aréne (8834), osemgólový zápas DAC 1904 so Slovanom, ale aj prvá výhra FC ViOn v aktuálnej sezóne. Po uplynulom kole Niké ligy opäť je o čom hovoriť!

Vyhli sa veľkej hanbe   

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble si odfúkli. Ortieľ zostupu bol síce vyrieknutý už dávnejšie, ale akoby práve táto skutočnosť hráčom konečne rozviazala nohy. FC ViOn napokon dokázal vybojovať svoju prvú tohtosezónnu výhru, keď v sobotu triumfoval v Košiciach 2:0. „Bola by to veľká hanba, takže sme radi, že sme sa tomu vyhli. Je to výborný pocit znovu zvíťaziť, hoci to už prišlo neskoro. Aj taký je futbal. Dúfam, že ešte nejaký zápas v sezóne vyhráme. Asi nám vyhovujú takéto pekné štadióny a kulisa. Takto by to malo vyzerať na každom futbale,“ povedal po zápase prítomným médiám Marek Kuzma, ktorý sa na výhre Zlatých Moraviec podieľal gólom.   

Nový sezónny rekord   

Návštevou kola sa tentoraz pýšia Košice. Do kompletne dokončenej a čerstvo skolaudovanej Košickej futbalovej arény zavítalo na duel so Zlatými Moravcami 9027 divákov. Domáci futbalisti fanúšikov síce nepotešili výhrou, ale sľúbili, že urobia všetko pre to, aby sa na zápasoch Niké ligy mohli stretávať aj v budúcej sezóne. Aj vďaka deviatim tisíckam fanúšikov v Košiciach sa 7. kolo nadstavbovej časti stalo kolom s najvyššou návštevou v sezóne! Na štadiónoch v Košiciach, Dunajskej Strede, Žiline, Ružomberku, Michalovciach a Skalici bolo dovedna 22 557 divákov. Doterajší sezónny rekord držalo 11. kolo základnej časti, keď prišlo na zápasy 22 112 divákov.   

Hetrik v Niké lige po deviatich mesiacoch   

Prvý hetrik v aktuálnej sezóne prišiel v rekordne krátkom čase, Peter Kováčik z Podbrezovej ho totiž vsietil v úvodnom zápase sezóny. Na ďalší sme si však museli počkať trištvrte roka. Presne po deviatich mesiacoch od Kováčikovho hetriku sa rovnakým spôsobom prezentoval Matej Trusa. Hráč DAC 1904 výrazným spôsobom pomohol svojmu tímu zvíťaziť nad majstrovským Slovanom najmä vďaka stopercentnej efektivite. V nedeľňajšom zápase tri strely premenil na tri góly. „Dosiahol som prvý hetrik v klubovej kariére, čiže pocity sú skvelé, lepšie som si to ani nemohol načasovať. Pre mňa to bol životný zápas, na pamiatku som si zobral loptu, s ktorou sa hralo. Ťažko sa mi hľadajú slová, emócie sú veľmi silné,“ povedal šťastný strelec pre klubový web.

Tuhý boj o druhú priečku aj o priamu záchranu   

Z výsledkového pohľadu uplynulé kolo opäť zamotalo situáciu na oboch koncoch tabuľky. Majster a vypadávajúci už sú síce známi, ale s vervou sa bojuje o druhú a tretiu priečku, znamenajúce miestenky do Európy, aj o vyhnutie sa baráži. Žilina sa v súboji o druhú priečku výhrou nad Spartakom bodovo dotiahla práve na tohto súpera a DAC 1904 vďaka víťazstvu nad Slovanom stráca na túto dvojicu už len dva body. V spodnej časti tabuľky Zemplín naplno bodoval v súboji s banskobystrickou Duklou a keďže Košice prehrali, v tabuľke sú oba tímy opäť bok po boku zhodne s 24 bodmi. Bude to napínavé až do konca!   

Slovan v tejto sezóne v MOL Aréne nedokázal zvíťaziť   

Veľké veci sa diali v nedeľu v Dunajskej Strede. ŠK Slovan Bratislava, aktuálny slovenský majster prehrával do polčasu už 3:0, v 56. minúte dokonca 4:0! Hosťom sa v ďalšom priebehu hry podarilo zápas zdramatizovať, druhej prehre (5:3) na ihrisku súpera v aktuálnom ligovom ročníku však už nezabránili. Gólovo vyčnieval už spomínaný hetrikový Matej Trusa, no zaujímavý gólový zápis sa podaril aj jednému z hráčov „belasých“. Tigran Barsegyhan v 83. minúte skóroval z penalty a vyšvihol sa na čelo poradia ligových strelcov. Aktuálne má na konte rovný tucet gólov a najlepší je aj v zisku asistencií (11) a bodov (23).   

Mimochodom, osem gólov v zápase DAC 1904 so Slovanom výrazne prispelo k tomu, že 7. kolo nadstavbovej časti sa stalo druhým najgólovejším v doterajšom priebehu sezóny. A to i napriek tomu, že si až štyria brankári udržali čisté konto. V šiestich stretnutiach padlo dokopy 23 gólov, zatiaľ čo v 11. kole základnej časti ich bolo 24.