Šimončič: V Nitre sa nám hralo fantasticky

Šimončič: V Nitre sa nám hralo fantasticky

Stredopoliar Nitry Miloš Šimončič ľutuje bodové straty v zápasoch, v ktorých jeho tím nepremenil jedinú kľúčovú šancu.

Do jesennej časti Fortuna ligy ste vstúpili ako víchor, ale postupne vám dochádzal dych a napokon ste vypadli z hornej šestky. Ako budete spomínať na hojdačkovú nováčikovskú jeseň v podaní Nitry?
Nepovedal by som, že to bolo ako na hojdačke, veď pri pohľade do tabuľky vidieť, že naša strata na mužstvá hore nie je veľká. Samozrejme, zostávajú už iba tri kolá do konca prvej časti sezóny a my musíme získať viac bodov ako Trenčín alebo iné tímy, ktoré máme na dostrel. Dá sa povedať, že sme v žiadnom zápase výsledkovo neprepadli, aj keď sme určite niekedy mohli zahrať aj lepšie. Vynikajúci bol najmä úvod sezóny, keď sme hrou aj výsledkami prilákali na náš štadión množstvo divákov a pred nimi sa nám hralo fantasticky. Doma sme neprehrali, ak nepočítam zápas s Trnavou, ktorý sme však nehrali v Nitre. Škoda, že sme sa v závere jesene trápili v zakončení.

Čím to je, že ste jeden z najúspešnejších nováčikov v histórii Fortuna ligy?
Ani neviem, ale určite nám pomohol vynikajúci vstup do súťaže. Naša hra bola založená na kvalitnej defenzíve a spočiatku v tých prvých zápasoch sa nám darilo aj vpredu.

Dá sa zakončenie výrazne zlepšiť počas zimnej prestávky?
Jasné, že sa budeme snažiť na tom popracovať, lebo všetci vieme, že práve streľba nám príliš nešla. Boli zápasy, keď sme mali prakticky jednu vyloženú šancu, ale nepremenili sme ju – napríklad proti Michalovciam, Trnave alebo Senici.

V nasledujúcich troch kolách máte za súperov Trenčín, Ružomberok a Slovan. Čaká vás neskutočne náročný boj o hornú šestku. Môže Nitra na úvod jari prekvapiť?
Bude to zaujímavé, o prvej šestke sa rozhodne až na poslednú chvíľu. My potrebujeme zabodovať v každom z týchto duelov. Dúfam, že nám to vyjde.

Ako trávite zimnú prestávku, dá sa od futbalu trošku oddýchnuť?
Na futbal sa snažím nemyslieť, je veľa iných aktivít, ktorým sa venujem. Najviac času trávim so ženou a dvoma deťmi, takže o vymýšľanie programu je postarané aj cez dovolenku.

Sledujete počas pauzy zahraničné súťaže? Čo poviete napríklad na to, aký nabitý program musia zvládať hráči v Premier League?
Anglickú ligu sledujem a je skutočne obdivuhodné, koľko zápasov sú schopní odohrať futbalisti na Britských ostrovoch. Odmalička fandím Manchestru United, takže sledovanie Premier League počas sviatkov je pre mňa naozaj zaujímavé.