Gergely Geri pokračuje ako tréner Košíc

Gergely Geri pokračuje ako tréner Košíc

Známe sú už aj mená jeho spolupracovníkov v realizačnom tíme.

Pred mesiacom, pred záverečným kolo sezóny 2023/2024, vystriedal Jána Kozáka ml. na lavičke Košíc Gergely Geri. Vďaka víťazstvu nad Michalovcami Košičania udržali Niké ligu aj pre nasledujúcu sezónu a vedenie klubu sa rozhodlo, že 47-ročnému trénerovi prejaví dôveru v podobe ročnej zmluvy s opciou na ďalšiu sezónu. Vo štvrtok o tom informoval klubový web.

„Gergely má podľa mňa veľké ambície, pozná klub, pretože tu pracoval už od leta minulého roka a komunikácia s ním je ideálna. Je to pre neho tiež veľká príležitosť a všetci veríme, že spolu s Gergelym sa bude klub rozvíjať,“ povedal Balázs Farkas, športový riaditeľ FC Košice.

Gergely Geri v minulosti pôsobil v najvyššej slovenskej súťaži ako tréner Nitry, Pohronia či Serede. Vo vyjadrení pre klubový web načrtol aj ambície košického tímu v novej sezóne: „V prvom je to pre mňa veľká česť, že som dostal príležitosť viesť klub ako je FC Košice. Dohoda o mojom pokračovaní na lavičke žlto-modrých sa rodila jednoducho, keďže obe strany mali záujem nájsť spoločnú reč. Cieľom je hrať aktívny, rýchly a agresívny futbal, založený na dobrej organizácii hry a fyzickej pripravenosti. Radi by sme predvedenými výkonmi a výsledkami potešili našich fanúšikov. O konkrétnych cieľoch je ešte priskoro hovoriť. Múdrejší budeme po tom, ako sa nám podarí vyskladať káder. Intenzívne však pracujeme na tom, aby sme vytvorili konkurencieschopný tím. Určite sa chceme vyhnúť boju o záchranu a skončiť v tabuľke vyššie ako v minulom ročníku.“ 

V realizačnom tíme FC bude ako asistent trénera pôsobiť Ľuboš Kordanič a trénerom brankárov by mal byť Marián Kello. Pozíciu kondičného trénera obsadí Igor Bakalár, s ktorým sa Geri už spolupracoval v Nitre.