Stanovisko k aktuálnej situácii spôsobenej nepriaznivým počasím

Stanovisko k aktuálnej situácii spôsobenej nepriaznivým počasím

Únia ligových klubov ako riadiaca organizácia Niké ligy vníma nepriaznivú situáciu spôsobenú výdatným dažďom najmä na západnom území Slovenska. V spolupráci s klubmi, Komisiou rozhodcov SFZ a ďalšími zložkami nevyhnutnými pre usporiadanie futbalového stretnutia monitoruje situáciu a pripravuje sa na rôzne scenáre.

Aktuálne počasie je však na území západného a východného Slovenska úplne odlišné. Kým v Dunajskej Strede husto prší, v Michalovciach svieti slnko. Aj preto bude ÚLK postupovať v prípade najbližšieho kola regionálne, a to s maximálnym dôrazom na bezpečnosť hráčov, fanúšikov, či spoločenskú zodpovednosť. 

Od piatku až do nedele, s ohľadom na termín výkopu každého zápasu, prebehnú na štadiónoch Niké ligy kontroly hracích plôch a pripravenosti na zápas. Najrizikovejší je aktuálne západ Slovenska. Všetky domáce kluby však vyvíjajú maximálne úsilie na to, aby sa zápasy odohral. Vôľu hrať aj v náročných podmienkach vyjadrili všetky kluby Niké ligy.   

ÚLK chce zdôrazniť, že ak bude nevyhnutné jednotlivé zápasy odložiť, odloží ich. Zdravie hráčov, fanúšikov, či členov usporiadateľského štábu majú vyššiu prioritu ako pripísané body do tabuľky. ÚLK zároveň vníma situáciu aj z hľadiska spoločenskej zodpovednosti. O prípadnom odklade jednotlivých zápasov sa rozhodne na základe reálnej kontroly každej hracej plochy, a to s maximálnym ohľadom napríklad aj na cestovanie tímov do dejísk zápasov, ale aj s dôrazom na dostatočnú informáciu s časovým predstihom pre fanúšikov. ÚLK disponuje presným časovým harmonogramom jednotlivých tímov, ktoré cestujú na ihriská svojich súperov a s každým klubom je v pravidelnom kontakte.   

V aktuálnej situácii, kde počasie na území Slovenska je diametrálne odlišné, aj vzhľadom na napätú termínovú listinu, aktuálne ÚLK nebude riešiť odklad celého kola, keďže najbližší možný termín pre celé kolo by bol až 4. decembra. O prípadných odkladov jednotlivých zápasov budeme informovať s dostatočným časovým predstihom.

Aktuálne počasie v Michalovciach (piatok doobeda)