PREVIEW: Dva duely na východe, Zápas mesiaca v Dunajskej Strede

PREVIEW: Dva duely na východe, Zápas mesiaca v Dunajskej Strede

Hráči DAC 1904 privítajú v MOL Aréne rivala z Bratislavy.

Po septembrovej reprezentačnej prestávke sa Niké liga opäť rozbehne, cez víkend sú na programe zápasy siedmeho kola. Zápas mesiaca hostí tentoraz Dunajská Streda, vo Voyo zápase týždňa sa stretnú futbalisti Košíc a Spartaka.

Samozrejme, Únia ligových klubov ako riadiaca organizácia Niké ligy vníma nepriaznivú situáciu spôsobenú výdatným dažďom najmä na západnom území Slovenska, monitoruje ju a pripravuje sa na rôzne scenáre. Viac informácií TU.   

Žilina – Skalica (sobota 18:00, Voyo)   

Skalický klub počas reprezentačnej prestávky oznámil veľkú zmenu, Pavla Majerníka na trénerskej lavičke vystriedal Čech David Oulehla. Prvýkrát povedie mužstvo v Žiline a to rozhodne nie je ľahký súper na rozbeh. „Šošoni“ chcú pod Dubňom nadviazať na skvelý výsledok z Tehelného poľa a opäť naplno bodovať. „Určite je to pre Skalicu nový impulz a nový tréner prinesie do ich hry niečo nové. Budem sa opakovať, ale my budeme vychádzať najmä zo sily našej hry, čo je podčiarknuté domácim prostredím. Nič iné ako tri body doma si nepripúšťame. Tak to je a takto musíme byť nastavení. Samozrejme, stále do toho ideme s rešpektom ku Skalici a s pokorou,“ citoval klubový web MŠK trénera Michala Ščasného.  

Zemplín – Trenčín (sobota 18:00, Voyo)   

Súboje Michaloviec a Trenčína niesli v minulej sezóne punc defenzívnej kvality. Hneď dva zo štyroch sa totiž skončili bezgólovou remízou. Zvyšné dva vyhrali futbalisti AS (2:0 a 1:0), zatiaľ čo Zemplínčania nedokázali dať tomuto súperovi ani jeden gól. Podarí sa im to v sobotu na domácom trávniku?   

MFK Dukla – Komárno (sobota 18:00, Voyo)   

V Banskej Bystrici sa tentoraz predstavia futbalisti Komárna. Nováčik deň pred zápasom predstavil dvojicu nových hráčov, do kádra pribudli stredopoliar Dominik Žák a krídelník Nikolas Špalek. MFK Dukla sa pripravuje na ťažký duel. „Bude to určite náročný zápas, keďže hráme proti nováčikovi, ktorý sa bude sústrediť na bojovnosť. Verím však, že kvalita našej hry bude na našej strane. Musíme pristúpiť k zápasu zodpovedne a byť maximálne efektívni,“ vyjadril sa pre banskobystrickú stránku Nicolas Šikula. V tabuľke je aktuálne Dukla o šesť priečok vyššie ako KFC a má pred ním štvorbodový náskok.   

DAC 1904 – Slovan (sobota 20:30, Voyo, Dajto)   

Dunajská Streda sa pripravuje na Zápas mesiaca, mužstvo DAC 1904 privíta v MOL Aréne hráčov Slovana. Vzájomná bilancia z minulej sezóny vyznieva v prospech domácich, Dunajskostredčania totiž vyhrali oba domáce duely (3:1 a 5:3), jeden skončil remízou (0:0) a jeden triumfom „belasých“ (2:1). Zverenci trénera Xisca Muňoza nezasiahli do piateho ani do šiesteho kola, Slovan im však návrat do ligového kolotoča rozhodne nemieni uľahčiť. „Po ťažkej prehre so Žilinou sa chceme vrátiť na víťaznú vlnu a zároveň sa dobre naladiť na Ligu majstrov,“ povedal pre klubový web Marko Tolič narážajúc na výsledok 0:5 v šiestom kole. Oba tímy majú doposiaľ na konte zhodne jednu prehru.   

Ružomberok – Podbrezová (nedeľa 18:00, Voyo)   

Iba jeden bodík aktuálne delí v tabuľke šiesty Ružomberok a ôsmu Podbrezovú. V nedeľu sa tieto tímy stretnú vo vzájomnom zápase. V predchádzajúcom ligovom ročníku až tri zo štyroch duelov vyhrali Liptáci (2:1, 2:0 a 3:2) a len raz sa z víťazstva tešili „Železiari“ (5:0). Od sezóny 2014/2015 iba jedno stretnutie skončilo bezgólovou remízou, v ostatných vždy padol aspoň jeden gól.   

Košice – Spartak (nedeľa 18:00, Voyo zápas týždňa)   

V minulej sezóne nedokázali Košičania dať Spartaku gól ani v jednom z dvoch stretnutí Niké ligy. Výbornou defenzívou sa „červeno-čírni“ pýšia aj aktuálne, v piatich doterajších ligových zápasoch inkasovali dovedna iba trikrát. Brankár Košíc Dávid Šípoš však verí, že sa jeho tímu podarí nájsť recept na tohto súpera: „V predošlých zápasoch nás zrážali individuálne chyby, ktorými sme súperov posadili na koňa. Na to si musíme dať pozor. Spartak dokáže trestať zaváhania. Okrem toho musíme byť silní v hre s loptou a vpredu efektívni, keďže tento súper vám veľa šancí nedožičí.“ Trnave aktuálne patrí v tabuľke štvrtá a Košiciam deviata priečka, rozdiel medzi nimi je však len dvojbodový.