Najskôr neviditeľný, potom žiarivý, napokon zábavný

Najskôr neviditeľný, potom žiarivý, napokon zábavný

Futbalisti Slovana Bratislava sa udržali na čele tabuľky, keď zvíťazili na ihrisku Dunajskej Stredy (2:1), hoci v MOL aréne inkasovali ako prví.

Belasí sa po reprezentačnej prestávke vrátili na úspešnú vlnu. Pred ňou po spečatení postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov prvýkrát narazili a to v domácom dueli so Žilinou (0:5). Ak by v sobotu nezvíťazili, prepustili by vedúcu priečku práve „šošonom“.

V prvom polčase sa na Žitnom ostrove hralo viac-menej bez šancí. Po prestávke sa však toho udialo skutočne veľa. V 48. minúte išli do vedenia domáci. Po priamom kope Bernáta sa lopty v šestnástke hostí zmocnil Brunetti a jeho strelu si nešťastne do vlastnej siete zrazil Kašia – 1:0. Slovanisti sa nepoložili a v 56. minúte vyrovnali. Po faule na Ignatenka si loptu na priamy kop postavil Barseghyan. Strelou ponad múr s prispením ľavej žrde vyrovnal – 1:1.   

Na veľmi dobre pripravenom ihrisku vzhľadom na daždivé počasie sa v nasledujúcich minútach hral výborný futbal, od 83. minúty napokon trikrát v kľúčových momentoch pomohol rozhodcovi Martinovi Dohálovi systém VAR. Najskôr videoarbiter zrušil gól Slovana, keď Barseghyanovu strelu rukou tečoval do siete Metsoko. Následne po zásahu videa kopal penaltu Slovan, keď Csinger zahral v šestnástke rukou po strele Maka. Nariadenú jedenástku bezpečne premenil Barseghyan – 1:2. Posledné slovo mohli mať v nadstavenom čase domáci. Po napomenutí z vozidla VAR Martin Dohál nariadil penaltu za faul Blackmana na Ramadana vo vlastnej šestnástke. V rozhodujúcom momente zlyhal Matej Trusa, ktorý prestrelil bránku Dominika Takáča.   

Hrdinom zápasu sa teda stal Tigran Barseghyan. Tridsaťročný arménsky krídelník bol do prestávky neviditeľný, po nej rozhodol o víťazstve a napokon v mixzóne zabával jemu typickými bonmotmi prítomných novinárov. „Bratku, v zime nemôžem hrať. Mám to aj v zmluve, neviem, prečo som nastúpil,“ utrúsil na margo toho, že sa rozbiehal len pomaly. Krásna strela z priameho kopu? „Accident (náhoda),“ usmieval sa so šiestimi gólmi najlepší strelec Niké ligy. „Tri som dal z penalty, ešte by to chcelo pravačkou a hlavou,“ podotkol.   

Napokon predsa len ukázal aj vážnosť, keď hodnotil samotný zisk troch bodov. „Pocity sú veľmi pekné. Po víťazstve je všetko super. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, aj v náročnejších podmienkach. Ihrisko však bolo dobré, dalo sa na ňom hrať. S Dunajskou Stredou to býva náročné, zvlášť vonku, o to viac sa tešíme,“ skonštatoval Tigran Barseghyan, ktorého prínos vyzdvihol aj zastupujúci tréner Boris Kitka. „V prvom polčase dominovali obrany. Aj terén bol pre ofenzívnych hráčov ťažký, kontrola lopty bola zložitejšia. Nevedeli sme sa dostať cez poslednú líniu. Vieme, že Tigran je mužom momentu. Ostáva koncentrovaný v ťažkých situáciách, čo opäť potvrdil. Vo vrchnej línii bol v tomto zápase zrejme najnebezpečnejší.“   

TRUSA TO ZOBRAL NA SEBA 

Tigran Barseghyan by nemusel byť hrdina zápasu, ak by v závere zvládol jedenástku Matej Trusa. Kapitán žlto-modrých prestrelil loptu a v platnosti zostal stav 1:2. „Prehru beriem na seba. Chcel som rozhodnúť, no nepodarilo sa mi to. V kľúčovom okamihu som nepomohol mužstvu,“ povedal Matej Trusa.