Košice po neuspokojivých výsledkoch menia trénera

Košice po neuspokojivých výsledkoch menia trénera

Gergely Geri v klube FC Košice končí, nahradí ho Roman Skuhravý.

Košický tím má po 8. kole Niké ligy na konte šesť bodov za jedno víťazstvo a tri remízy. Práve doterajšie výsledky primäli vedenie FC Košice k zmene na poste hlavného trénera. V utorok večer klub na svojom webe oznámil, že predstavenstvo rozhodlo o okamžitom odvolaní Gergelyho Geriho z pozície hlavného trénera. Zároveň Košičania predstavili aj nového kormidelníka, ktorým sa stal český tréner Roman Skuhravý. Štyridsaťdeväťročný tréner viedol predchádzajúce tri sezóny Podbrezovú, kde však v júli 2024 na vlastnú žiadosť skončil. 

S FC Košice sa dohodol na pôsobení do konca sezóny, teda do 31. mája 2025. „V prvom rade by som chcel povedať, že napriek tomu, že uplynulé dva dni boli veľmi hektické, o tejto ponuke som dostatočne dlho premýšľal. Množstvo atribútov však rozhodlo, že som ju napokon akceptoval. Samozrejme, som rád, že som dostal od vedenia klubu dôveru a som za ňu vďačný. Teraz je ale všetko tak časovo náročné, že v hlave mám iba stredajší zápas Slovnaft cupu v Stropkove. To je teraz pre mňa alfa a omega, takže nie je čas strácať čas,“ citoval nového trénera klubový web FC krátko po večernom potvrdení spolupráce.

„Na moju žiadosť sme sa dohodli na spolupráci do konca tejto sezóny. Rozhodne to nie je preto, že neverím tomuto projektu, práve naopak, ale myslím si, že je férové pre obe strany zistiť, či to, na čom sme sa dohodli, skutočne funguje a spolupráca je pre obe zainteresované strany prospešná. Je to dosť času na to, aby sme sa navzájom spoznali a potom sa prípadne dohodli na dlhodobejšej zmluve. Zároveň som pripravený urobiť všetko preto, aby to nebola iba epizóda do mája budúceho roka.“

Realizačný tím Košíc zároveň doplní kondičný tréner David Skuhravý.