Obrat Liptákov pri Žitave

Obrat Liptákov pri Žitave

Futbalisti Ružomberka zvíťazili v dohrávke 4. kola v Zlatých Moravciach nad Komárnom 2:1, hoci po prvom polčase prehrávali 0:1.

Liptáci cez víkend utrpeli prvú prehru v sezóne na Tehelnom poli so Slovanom Bratislava (1:2) a zareagovali na ňu tým najlepším spôsobom. Vrátili sa na úspešnú vlnu a poskočili v tabuľke na štvrté miesto po víťazstve na pôde tímu, ktorý mal po dvoch predošlých triumfoch rovnaký počet bodov. Nováčikovi aj napriek prehre s MFK patrí naďalej šiesta pozícia.

V prvom polčase to vyzeralo tak, že si „fialky“ pripíšu aj tretí triumf v sérii. Do vedenia išli už v 3. minúte, keď po rohovom kope hlavičkoval Pillár a lopta sa po nešťastnom teči Malého ocitla v sieti. Ružomberčania vôbec nevedeli zareagovať, do pokutového územia sa dostávali cez obranný val domácich len veľmi ťažko a keď ho už prelomili, Selecký zahodil tutovku. Víťazovi Slovnaft Cupu pomohol tréner Ondřej Smetana. Jednak striedaniami, ale aj zmenou systému. Hostia prešli z rozostavenia 3-4-3 na 4-3-3 a po prestávke sa už za chrbát hráčov Komárna dostávali. Vyrovnať sa podarilo žolíkovi z lavičky Davidovi Hufovi, český útočník si po skvelom centri od krajana Jana Hladíka pohotovo otvoril strelecký účet v Niké lige po nedávnom príchode z Pardubíc. Tlak Ružomberka silnel ďalej. Po ruke Németha zahrával pokutový kop Chrien, ktorý nepremenil penaltu cez víkend proti Slovanu a neuspel ani teraz. Kým na Tehelnom poli z dorážky rozvlnil sieť, teraz sa po skvelom zákroku Jakuba Trefila k lopte už nedostal. Lenže Liptáci dostali príležitosť znova po zásahu videoarbitra zahrávať aj druhú jedenástku za zákrok Žáka lakťom, tentoraz sa nemýlil Samuel Lavrinčík a rozhodol o víťazstve 2:1. 

„Teší ma, že sme sa po prvej prehre v sezóne znova nakopli víťazstvom, hoci sme k nemu nedokráčali po ľahkom priebehu. Len sa potvrdilo, že Komárno bude v tejto súťaži náročný protivník pre každého. Hneď v úvode sme si po štandardnej situácii strelili vlastný gól a vtedy nám bolo jasné, že nás čaká ťažký zápas. Až do konca prvého polčasu sa nám nepodarilo presadiť, ale cez prestávku sme zmenili nejaké veci a povedali sme si, že to dokážeme otočiť. Rozhodli napokon situácie v pokutovom území súpera. Sme šťastní, že si odtiaľto odnášame tri body,“ povedal ružomberský stredopoliar Samuel Lavrinčík, ktorý premenil prvú jedenástku po príchode na Liptov v lete minulého roka. „K penalte som sa naposledy postavil ešte v drese Trenčína v 90. minúte zápasu a nedal som. Takže, tlak tam bol, ale veril som, že to vyjde. Loptu som síce netrafil ideálne, no brankár si vybral inú stranu,“ doplnil na margo jedenástky, ktorú kopal len štyri minúty po prvom neúspešnom exekútorovi Martinovi Chrienovi. 

Ešte pred Samuelom Lavrinčíkom skóroval David Huf, ktorý bude na zápas pri Žitave takisto spomínať v dobrom. „Do stretnutia sme vstúpili blbo, ale v druhom polčase sme dominovali a podarilo sa nám vyrovnať. Ďalej sme tlačili, verili sme v obrat a po úspešnej penalte sa nám ho napokon podarilo zrealizovať,“ poznamenal David Huf.   

SKLAMANÍ DOMÁCI 

Futbalisti Komárna boli blízko k tomu, aby dosiahli tretie víťazstvo za sebou a poskočili ako nováčik dokonca až na štvrtú priečku. Napokon nezískali ani bod. „Nechcem sa v tom nejako vŕtať, ale dve penalty, to je príliš veľa. V každom prípade, zlepšujeme sa. Zvykáme si na ligové tempo. Náš herný prejav bol veľmi dobrý a o to viac nás mrzí, že nemáme ani bod,“ povedal brankár KFC Jakub Trefil.