Pred špeciálnym zápasom sa teší na súpera aj na fanúšikov

Pred špeciálnym zápasom sa teší na súpera aj na fanúšikov

V Trnave je to predovšetkým o výsledkoch, v Podbrezovej sa viac pracuje s hráčmi, hovorí Kristián Koštrna.

Špeciálnu príchuť bude mať zápas 9. kola medzi Podbrezovou a Spartakom pre obrancu domácich Kristiána Koštrnu. V lete totiž prišiel k „Železiarom“ práve z malého Ríma, kde strávil tri a pol roka, v niektorých stretnutiach dokonca v roli kapitána.

Koštrna je odchovancom FC Spartak Trnava, už v tínedžerskom veku však prestúpil do anglického klubu Wolverhampton Wanderers. Počas svojej kariéry si vyskúšal pôsobenie vo viacerých zahraničných ligách aj na domácej scéne, až sa napokon počas zimného prestupového obdobia v sezóne 2020/2021 vrátil do Spartaka.   

V rozhovore pre klubový web Podbrezovej priznal, že sobotňajší zápas bude pre neho špecifickejší ako ostatné v lige. „Teším sa hlavne na fanúšikov, pretože podľa mňa sú najlepší na Slovensku. Ja som ich mal veľmi rád. Verím tomu, že aj oni mňa. Takisto sa teším na hráčov, trénerov. Bude to pre mňa zaujímavý zápas, pretože som fanúšikom Trnavy, vie to o mne každý v rodine, medzi kamarátmi a aj verejnosťou. Bude to naozaj zaujímavé. Určite budem mať aj menšiu nervozitu a zimomriavky, ale veľmi sa teším.“   

Oba tímy so sériami bez prehry

Spartak je momentálne jedným z dvojice tímov, ktoré v aktuálnom ligovom ročníku ešte neprehrali. O Podbrezovej to platí iba pre zápasy v domácej Zelpo Aréne, kde dosiaľ dvakrát vyhrala a dvakrát remizovala. „Hráme doma, čo je pre nás veľké pozitívum, pretože sme v Zelpo Aréne ešte neprehrali, podávame tu veľmi dobré výkony a dokážeme súperov potrápiť. Vyhrali sme aj vyššími rozdielmi ako 7:1 či 4:1, dobrý výsledok sme uhrali so Žilinou. Verím tomu, že na to nadviažeme a podarí sa nám túto šnúru natiahnuť ďalej. Bude to ťažký zápas, keďže Trnava hrá agresívne a kompaktne. Keď však my strelíme prvý gól, tak súper bude mať veľký problém. Poznáme cestu, ako ich poraziť,“ vyhlásil 30-ročný obranca pred duelom, v ktorom budú obe mužstvá chcieť natiahnuť svoju sériu.   

„Železiari“ sa chcú v sobotu v Zelpo Aréne opäť tešiť zo zisku bodov. Foto: FK Železiarne Podbrezová

V reakcii na svoj letný príchod zopakoval, že hoci najskôr nepočítal s alternatívou pôsobenia v Podbrezovej, teraz ju vníma ako veľmi zaujímavú destináciu: „Som naozaj rád, že tu môžem byť. Snažím sa pomôcť spoluhráčom, ale aj celému klubu a všetkým, ktorí do mňa vložili dôveru, aby sme boli úspešní. Samozrejme, je to pre mňa niečo nové, pretože filozofia tu a v Trnave je po futbalovej stránke úplne odlišná. Tu je to tak, že sa viac pracuje s hráčmi, snažia sa ich zdokonaliť a posunúť ďalej. V Trnave to bolo primárne o výsledkoch. Chceli hrať Európu, vyhrávať trofeje a byť hore v tabuľke. Preto je to pre mňa ťažšie, keďže som nebol zvyknutý, že v Podbrezovej sa viac robí s vývojom hráča ako dbá na výsledky. To hovorím vo veľkých úvodzovkách, pretože aj v Podbrezovej chceme dosahovať dobré výsledky, ale v Trnave je to predovšetkým o výsledkoch. Tam sa jeden zápas prehral, remizoval a ten tlak bol obrovský od klubu aj fanúšikov.“   

Vyrovnaná Niké liga

„Železiari“ môžu v prípade víťazstva zmazať aktuálny trojbodový náskok Spartaka. Po deviatich neúplných kolách je tabuľka Niké ligy vyrovnaná a bodové rozdiely medzi väčšinou tímov minimálne. „Ja to vnímam veľmi pozitívne, pretože liga sa vyrovnáva. Každé mužstvo v tejto lige môže zdolať hocikoho. Videli sme to aj teraz. My sme dali sedmičku Skalici a prehrali proti Ružomberku, ktorý Skalica naposledy porazila. Výsledky sú rôzne. Je to dobré pre ligu, ťažké pre hráčov a tímy. Bude to boj, pretože mužstvá sa vyrovnávajú a my, keďže chceme hrať v prvej šestke, tak musíme zvládať hlavne zápasy s našimi priamymi konkurentmi. Čo sa týka tímov ako Slovan, Trnava, Dunajská alebo Žilina, tak tam sa musíme pobiť o dobrý výsledok, aby sme získali body aj od nich. Možno to vyznelo tak, že sme horší ako tieto mužstvá, čo ale určite nie je pravda, no zápasy napríklad s týmito štyrmi tímami sú naozaj ťažšie,“ uzavrel Koštrna.