Hrošša zatiaľ udržali, Vestenického nezískali

Hrošša zatiaľ udržali, Vestenického nezískali

Nováčik Fortuna ligy neplánuje počas zimného transferového okna výrazné zmeny v kádri.

Prioritou je udržať brankársku oporu Lukáša Hrošša, ktorý bol na jeseň znamenitý. V 19 zápasoch si až jedenásťkrát udržal čisté konto. „Momentálne klub neeviduje žiadnu konkrétnu ponuku na prestup Lukáša Hrošša. Všetko sa však môže zmeniť,“ vyhlásil generálny manažér Nitry Jozef Petráni.

O Hrošša mal záujem bratislavský Slovan a hovorilo sa aj o ponukách z Maďarska. „Určité šumy sú, záujemcovia sa ozývajú, no zatiaľ to nie je nič konkrétne. V Nitre som spokojný, sezónu sme dobre rozbehli, chcel by som ju dokončiť. Ak by však prišla výhodná ponuka nielen pre mňa, ale aj pre nitriansky klub, nebol by som proti. Uvidíme, čo prinesú najbližšie týždne,“ povedal Lukáš Hroššo.

V kádri nováčika zatiaľ neevidujú žiadny pohyb. V hre bol príchod Tomáša Vestenického, ktorý v Nitre vstúpil do seniorského futbalu a momentálne v Cracovii Krakov nehráva. „Pre nás bol jeho príchod reálny. Tomáš bol cez sviatky s trénerom Galádom a dohodol sa s ním na individuálnom pláne, aby na prvý tréning prišiel pripravený. Žiaľ, v Cracovii má platnú zmluvu a zrejme s ním majú iné úmysly. My by sme si Tomáša vedeli predstaviť v našom mužstve. V minulosti nám pomohol svojím transferom, chceli by sme mu to vrátiť a pomôcť mu v období, keď z futbalu nemá toľko radosti. Boli sme pripravení s ním pracovať. Neviem momentálne predpokladať vývoj tejto záležitosti, no vyzerá to tak, že budeme musieť akceptovať rozhodnutie Cracovie Krakov,“ ozrejmil situáciu Jozef Petráni.

Tréner Ivan Galád mal veľkú radosť predovšetkým z jednej skutočnosti. „Cítim sa ako týždeň pred majstrovskými zápasmi. Trénujeme na hlavnom ihrisku. Povrch a tráva sú výborné. Za tridsať rokov kariéry sa mi ešte nestalo, aby som začal v januári trénovať na prírodnej tráve. Je to vďaka počasiu, tešíme sa z toho,“ usmieval sa nitriansky kouč.

Nitranov čaká náročný boj o prvú šestku. Na šiesty Trenčín strácajú bod a do konca základnej časti budú okrem vzájomného súboja s AS hrať ešte s Ružomberkom a Slovanom. „Sú to špičkové mužstvá a my sa na tieto zápasy tešíme. Ak sa nám podarí získať body, bude to fajn, ak nie, tak sa nič nedeje, budeme pokračovať ďalej. Dali sme si za cieľ urobiť úspešné mužstvo, no priority sa trochu zmenili. Mesto Nitra chce za polroka vybudovať štadión. My sme radi, že hráme najvyššiu súťaž a možno v budúcnosti budeme mať aj my veľké ambície,“ dodal Ivan Galád.