Holec pred odvetou: Životný zápas

Holec pred odvetou: Životný zápas

Brankár Senice Dominik Holec považuje barážovú odvetu proti Skalici za najdôležitejší zápas v doterajšej kariére.

Vráťme sa na úvod k prvému duelu v Skalici. Ako ste si s odstupom času zhodnotili príčiny prehry 1:2?
Nehrali sme to, čo sme si predsavzali, zostalo to v kabíne. Najmä v prvom polčase sme nesplnili očakávania a naša hra bola naozaj zlá, nemala úroveň fortunaligového mužstva. Veľmi nás to mrzí, ale ešte máme šancu na reparát a spravíme všetko pre to, aby sme neúspech odčinili.

Dá sa hovoriť o maximálnej vyrovnanosti kvality oboch tímov?
Papierovo by sme mali byť kvalitnejší, ale to je zbytočné, ak rozdiel nie je vidieť priamo na ihrisku. V prvom zápase ho nebolo vidieť. Skalica na nás vybehla oduševnene a agresívne, vďaka čomu uspela.

Je na Záhorí cítiť, že sa hrá derby?
Určite áno, návšteva na prvom dueli to potvrdzuje. Iste príde viac divákov na takýto zápas, ako na stretnutie Skalice napríklad s Trebišovom, alebo naše duely s tímami zo spodnej šestky. Pre ľudí, ktorí žijú na Záhorí, je to malý futbalový sviatok a radi si nájdu cestu na tribúny.

Do druhého zápasu vstúpite s imperatívom zvíťaziť, bude to o to psychicky náročnejšie?
My sme s týmito pocitmi vstupovali už do všetkých jarných zápasov, zvlášť v závere sezóny. Napokon sme ich zvládli a na túto pozíciu sme teda zvyknutí. Dúfam, že to potvrdíme aj v sobotu, hoci si uvedomujeme, kto proti nám stojí a aké to bude náročné. Doma sme však silní.

Môžeme od Senice očakávať plný ofenzívny plyn od začiatku?
Hrať na 1:0 by bola samovražda, hoci ak skórujeme napríklad v závere, samozrejme sa už dopredu hrnúť nebudeme. Určite chceme a musíme vyhrať, inej cesty niet. Nemôžeme sa však zblázniť a bezhlavo útočiť. Je dobré, že sme v prvom zápase strelili aspoň jeden gól a ktovie, možno práve ten bude nakoniec zlatý.

Očakávate, že budete mať znova toľko práce ako v Skalici?
Pre mňa ako brankára je len dobré, keď som v permanencii počas celých deväťdesiatich minút. Nič by ma potom nemalo prekvapiť. Skalica podľa mňa podá rovnaký výkon ako doma. Má veľa skúsených ofenzívnych hráčov. Iste nedajú vydýchnuť žiadnemu brankárovi, proti ktorému sa postavia.

Bude to najdôležitejší zápas sezóny?
Jednoznačne a pre mňa osobne dosiaľ aj v kariére, ešte som totiž taký dôležitý zápas nikdy nehral. Neradi by sme si v kabíne pripúšťali tlak, ale všetci vnímame najbližší zápas ako kľúčový, hrá sa o všetko. Nik nechce skončiť sezónu s tým, že vypadol z ligy.