Pred platením za hetrik utiekol na zraz

Pred platením za hetrik utiekol na zraz

​Útočník Nitry Tomáš Vestenický po návrate na Slovensko strelecky žiari. Na jar strelil v deviatich zápasoch šesť gólov, v úvode novej sezóny má na konte už štyri. Tri dal v 7. kole do siete Zlatých Moraviec a výraznou mierou sa pričinil o víťazstvo 4:1.

Ako chutil prvý hetrik v kariére?
Super, som veľmi spokojný. V seniorskej kariére sa mi to nikdy predtým nepodarilo. Budem pracovať ďalej, aby som pokračoval v takejto forme. Verím, že sa mi to bude dariť.

Dva góly ste strelili ľavou nohou, k ďalšiemu vám pomohol obranca súpera.
Áno, musím sa poďakovať aj Peťovi Čögleyovi, že mi pomohol k prvému hetriku, haha. Strieľal som na zadnú žrď, on loptu trochu tečoval. Hoci som pravák, ľavačku nemám iba na podopieranie, teraz sa to ukázalo. To, že som dal dva góly touto nohou, je však pre mňa prekvapenie.

Už vás spoluhráči stihli skasírovať, alebo ste sa tomu vyhli, keďže ste sa v nedeľu hlásili na zraze reprezentácie do 21 rokov?
Zatiaľ som sa tomu vyhol, ale určite ma to neminie. Neviem presnú sumu, ale v Nitre to nie je veľa, takže v pohode. Nezruinuje ma to.

Z vášho hetriku mal veľkú radosť tréner Ivan Galád. Čo vám povedal pri striedaní?
Deň pred zápasom mi hovoril, aby som sa sústredil na každú príležitosť v tréningu, lebo potom to bude pre mňa jednoduchšie aj v zápase. Predtým sme mali veľa šancí a nevyužili sme ich. Do súboja so Zlatými Moravcami som išiel maximálne koncentrovaný s cieľom streliť gól a pomôcť k víťazstvu. Všetci sme boli odhodlaní zlomiť nepriaznivú sériu a vyhrať. Po zápase mi tréner gratuloval a povedal, že bolo vidieť, že som maximálne koncentrovaný a tak to má vyzerať.

V Cracovii Krakov ste mali dlhé strelecké suchoty, v Nitre ste v tomto smere pookriali. Čím to je?
Pomohlo mi to, že som začal hrávať. Vždy sa hrá lepšie, keď vidíte, že vám tréner verí. Je to dôležité pre sebadôveru hráča. Vďaka vlastnej pracovitosti a pomoci trénera Galáda som teraz tam, kde som.

Budete v aktuálnom ročníku útočiť aj na korunu pre kráľa strelcov?
(smiech) To je ešte ďaleko. Vôbec nad tým nerozmýšľam, liga sa ešte len rozbieha. Uvidíme, či mi bude zdravie slúžiť, keďže mávam často aj zdravotné problémy. Verím, že budem naďalej pomáhať tímu gólmi a v tabuľke sa posunieme vyššie.

Skvelá forma v nitrianskom drese vás opäť dostala do reprezentačnej dvadsaťjednotky. Ste v kádri na zápasy s Talianskom a Islandom...
Som rád, že som tu opäť s chalanmi, dlho sme sa nevideli. Sú tu skvelí útočníci, no nevnímam ich ako konkurenciu. Samo Mráz mal výbornú sezónu v Žiline a teraz nastupuje v Serii A. Je to výborné, veľmi mu to prajem. Uvidíme, či mi dá tréner šancu, budem vďačný za každú minútu.