Šimčák: Hrali sme super

Šimčák: Hrali sme super

Futbalisti Michaloviec podali najlepší výkon v tejto sezóne a doma zdolali Zlaté Moravce 2:0.

Neporaziteľnosť Zemplínčanov vo vzájomných zápasoch s týmto súperom vo Fortuna lige tak trvá už sedem zápasov. Domácich naštartoval na ceste za víťazstvom gólom v 18. minúte Martin Koscelník, ktorý predtým zariadil aj víťazstvo v Trenčíne. Na gólovú hlavičku mu poslal presný center Milan Šimčák. „Hrali sme super, všetci sme bojovali. Išli sme do tohto zápasu s tým, aby sme uspeli. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo a že sme potešili našich priaznivcov. Dúfam, že nabudúce ich príde do hľadiska ešte viac,“ zhodnotil duel 22-ročný Milan Šimčák, ktorý v tejto sezóne nechýbal v šiestich kolách Fortuna ligy ani minútu.

Podobnou maximálnou zápasovou minutážou sa môže pochváliť aj jeho rovesník v drese Zlatých Moraviec Timotej Záhumenský. Ako on sumarizoval sobotňajšie zápasové dianie? „Nemali sme šťastie v zakončení, mali sme dosť šancí na skórovanie v prvom polčase, v ktorom sme však inkasovali. Súper bol efektívnejší. Keď sme dostali v druhom polčase červenú kartu, už len ťažko sme v oslabení otáčali. Škoda, mohli sme sa vracať domov z východu vo veselšiej nálade.“

Zlaté Moravce v tejto fortunaligovej sezóne doma trikrát zvíťazili, ale z výjazdov za súpermi vyšli vo všetkých troch prípadoch bodovo naprázdno. „Nedarí sa nám vonku, musíme to zmeniť a zbierať body aj u súperov. Máme káder na to, aby sme sa s každým tímom vo Fortuna lige popasovali o body. Počas reprezentačnej prestávky to zanalyzujeme a poučíme sa. Najbližšie nás čaká vonku Senica, kde budeme chcieť zabodovať. Naším cieľom je skončiť v prvej šestke,“ skonštatoval Timotej Záhumenský.