PREVIEW: V Dunajskej Strede, ale aj pod Urpínom pôjde o veľa

PREVIEW: V Dunajskej Strede, ale aj pod Urpínom pôjde o veľa

Posledné kolo pred reprezentačnou prestávkou prinesie pútavý súboj druhého s tretím a viacerí hráči budú čeliť svojmu bývalému tímu.

Voyo zápas týždňa bude tentoraz v réžii futbalistov odetých do žlto-modrých a žlto-zelených farieb. Spartak sa pokúsi predĺžiť svoju sériu neporaziteľnosti v Podbrezovej a Skaličania by po prvom chceli pridať aj druhé víťazstvo v sezóne. Proti však budú „fialky“ z Komárna.

Košice – Ružomberok (sobota 18:00, Voyo)   

Ostatný zápas Košíc a Ružomberka sa skončil remízou (2:2). Tentoraz by Košičania radi potvrdili výhru z Banskej Bystrice ďalším zápasom s trojbodovým vyznením, Liptáci zas chcú nechať zabudnúť na domácu prehru so Skalicou. Obranca Košíc Lukáš Fabiš najbližšieho súpera dôverne pozná, veď v jeho drese v minulosti strávil dve sezóny. Pre web FC uviedol: „Stále je to pre mňa špecifický súboj, poznám sa s 90 percentami kádra a takmer celým realizačným tímom. Vieme o prednostiach i slabinách Ružomberka, a verím, že to využijeme v náš prospech. To znamená, že do zápasu pôjdeme s cieľom zvíťaziť.“   

Podbrezová – Spartak (sobota 18:00, Voyo)   

Matej Oravec, Samuel Štefánik, David Depetris či Kristián Koštrna. Hráči s trnavskou futbalovou minulosťou nastúpia v sobotu v Zelpo Aréne proti svojmu bývalému klubu. Posledný menovaný v rozhovore pre klubový web priznal, že to pre neho bude špecifickejší zápas ako ostatné v lige. „Bude to ťažký zápas, keďže Trnava hrá agresívne a kompaktne. Keď však my strelíme prvý gól, tak súper bude mať veľký problém. Poznáme cestu, ako ich poraziť,“ doplnil. So spoluhráčmi chce využiť výhodu domáceho prostredia, v ktorom v tejto sezóne „Železiari“ ešte neprehrali. Na druhej strane, Spartak v doterajších ôsmich dueloch takisto nespoznal chuť prehry. A to ani doma, ani vonku.   

Skalica – Komárno (sobota 18:00, Voyo)   

Skalica v ostatnom kole konečne zmazala svoj status tímu bez víťazstva a k prvému bude chcieť isto rýchlo pridať aj druhé. Na Letňáku privíta tím Komárna, ktorý v aktuálnej tabuľke okupuje šiestu priečku. „Nepozeráme sa na to, či sú nováčik alebo nie. Nazbierali dosť bodov a ako súper sú nepríjemní. Z tohto pohľadu nás nečaká nič ľahké. My sa ale pozeráme na seba a na svoje schopnosti,“ citoval klubový web MFK Adama Moronga. V prípade triumfu by sa Skaličania dokázali na svojho súpera bodovo dotiahnuť.   

Slovan – Trenčín (sobota 20:30, Voyo, Dajto)   

„Nebudem oslavovať,“ zareagoval Artur Gajdoš na hypotetickú otázku, akú gólovú radosť by predviedol v prípade gólu do siete Trenčína. So spoluhráčmi privítajú v sobotu večer pred televíznymi kamerami práve jeho bývalý klub, z ktorého ešte len pred mesiacom prestúpil na Tehelné pole. „Jediným cieľom pre sobotu je, aby sme zostali prví aj cez októbrovú reprezentačnú pauzu, a mali dobrý pocit z výsledku i hry. Čaká nás húževnatý súper, ktorý nemá čo stratiť. Liga je pre nás veľmi dôležitá, a podľa toho sa pripravujeme aj na Trenčín,“ povedal pre klubový web Slovana asistent trénera Boris Kitka.   

DAC 1904 – Žilina (nedeľa 18:00, Voyo zápas týždňa)   

Šláger 10. kola sa uskutoční v nedeľu v MOL Aréne. Tretí tím tabuľky, DAC 1904, bude hostiť druhú Žilinu. Medzi oboma celkami je aktuálne šesťbodový rozdiel a Dunajskostredčania sa z neho pokúsia odkrojiť čo najväčšiu porciu. Naopak, „šošoni“ by radi svojmu súperovi odskočili ešte výraznejšie. Ako však uviedol žilinský tréner Michal Ščasný pre web MŠK, čaká ich kvalitný duel s ambicióznym protivníkom: „Veľký rešpekt k predošlým súperom, no Dunajská Streda bude ešte o level vyššie. Iný spôsob hry a hráči, ktorí vedia potrestať vaše chyby. Bude to o našich hlavách. Potrebujeme byť pozorní, no chceme byť úspešní a cestujeme tam, hoci na horúcu pôdu, s jasným úmyslom bodovať naplno. Výkon a nastavenie bude najpodstatnejšie. O motivácii nemám pochýb, štadión i súper vás k tomu vybičujú. Nechcem pozerať na tabuľku, každé víťazstvo je rovnako dôležité. Osobne sa veľmi teším. Stretnú sa kvalitatívne podobné družstvá a vzájomný súboj nám ukáže, kde aktuálne sme.“ Podobne ako v iných stretnutiach aktuálneho kola aj v tomto nájdeme hráča, pre ktorého to bude nevšedný duel. Žilinčan Miroslav Káčer totiž posledné dva roky strávil práve v klube zo Žitného ostrova.   

MFK Dukla – Zemplín (nedeľa 18:00, Voyo)   

Rovnaký počet bodov (7) aj rovnakú zápasovú bilanciu (1-4-4) majú mužstvá Banskej Bystrice a Michaloviec. Vďaka výhre by tak jeden či druhý celok dokázal svojmu súperovi v tabuľke odskočiť. „Bystričania budú motivovaní o to viac, že pred vlastnými fanúšikmi už dlho nevyhrali a budú to chcieť zmeniť. Motivácia je však aj na našej strane. V posledných zápasoch nehráme zle, ale body nám unikajú. Dúfam, že v nedeľu sa to zlomí a výsledkovo sa naštartujeme,“ citoval web Zemplína útočníka Matúša Marcina. V predchádzajúcich dvoch sezónach dokázal Dukle streliť tri góly, pričom v dvoch prípadoch išlo o premenené pokutové kopy.