Jantek: Niečo sa deje

Jantek: Niečo sa deje

Trenčín uštedril Prešovu sedemgólový knokaut.

Debakel, aký nemá obdoby. Ťažko v prípade Prešova hovoriť o domácom prostredí, keď hráva v popradskom NTC, ale prehrať 0:7 je silná káva. „Ťažko sa hľadajú slová útechy. Jediné, čo môžem povedať, je, že naše mladé mužstvo sa snažilo. Nepremieňame však šance, inkasujeme lacné góly a robíme obrovské chyby, ktoré vyplývajú z nedisciplinovanosti v obrane,“ začal svoje zápasové hodnotenie stredopoliar Tatrana Martin Dupkala.

V najstaršom klube na Slovensku to zrejme vrie, posledné výsledky, ale ani výkony Prešovčanov sa zďaleka nepribližujú tým v úvodných kolách Fortuna ligy. „Ako lekár viem, že v živote sú aj väčšie prehry, ale nás bolí momentálne práve táto a musíme sa z nej dostať,“ poznamenal Martin Dupkala. Nezvyčajný, až rezignovaný, bol aj prístup trénera Miroslava Janteka, u ktorého chýbalo tradičné koučovanie od čiary či povzbudzovanie mužstva. „Neviem si vysvetliť, prečo s nami počas zápasu nekomunikoval. Blízky čas možno ukáže,“ dodal Martin Dupkala.

Miroslav Jantek na pozápasovej tlačovej konferencii odhalil, že v mužstve zrejme všetky struny neladia. „Vnímam súvislosti a viem, že sa niečo deje. Už prístup hráčov v tréningovom procese bol zvláštny a určite nebolo všetko kóšer ani v zápase,“ nedával si servítku pred ústa prešovský kouč. „Zodpovednosti za výsledok sa ako tréner nezbavujem, to je na mojej hlave. Uvidíme, aké dôsledky vyvodí vedenie klubu, no je mi jasné, že je jednoduchšie zbaviť sa trénera ako desiatich hráčov.“

Oveľa veselšie sa v nedeľu večer debatovalo s Trenčanmi, ktorí prekypovali úsmevom a dobrou náladou. „Jasné, že sme chceli zvíťaziť, ale až 7:0? To by nám veru nenapadlo,“ usmieval sa brankár Igor Šemrinec, ktorý je rád, že mužstvo už nachádza svoju pravú hernú tvár. „Po príchode nového realizačného tímu sme najprv dostali päťku, aby sme o ďalšie dva zápasy neskôr takto dominantne vyhrali. Verím, že kolísavosť našich výkonov sa už skončila a už sme správne naštartovaní. Dlho sme čakali na víťazstvo, teraz máme dve za sebou a mienime v tom pokračovať,“ uzavrel Igor Šemrinec.