​Trusa o Žofčákovi: On vidí, čo ostatní nie

​Trusa o Žofčákovi: On vidí, čo ostatní nie

Futbalisti Michaloviec sa radujú z druhej výhry v sezóne a hrdinom zápasu bol s bilanciou jeden gól a jedna asistencia Igor Žofčák.

Pred týždňom v Ružomberku pri debakli 0:4 nehral a s páskou na rukáve ho zastúpil mladík Matej Trusa. V sobotu už Žofčák predviedol svoje umenie naplno a ťažil z toho práve Trusa, ktorému prihrával na gól. „Hrať s takýmto hráčom je radosť,“ chválil skúseného spoluhráča útočník, ktorý si prešiel takmer ročnou liečbou zlomenej nohy a skóroval po trinástich mesiacoch. „Keď som bol zranený, stále som do Igora hučal, aby ešte na mňa počkal, aby sme si spolu ešte zahrali. On vidí to, čo iní hráči možno nie a je radosť s ním hrať každý zápas. Teším sa a ďakujem mu za asistenciu.“

Po strelenom góle mieril rukami do nebies. „Ďakoval som tomu hore, lebo bez neho by som návrat na trávniky nezvládol. Viac ako gól ma však teší, že sme vyhrali. Dnešný večer nemohol byť lepší,“ doširoka sa usmieval Matej Trusa. Dovolíme si však podotknúť, že lepší večer to byť ešte mohol. Michalovčania totiž v brejkoch zahadzovali ďalšie obrovské šance. „To je pravda, v koncovke sme boli málo rozvážni, chýba nám pokoj v zakončení. Mohli sme si trošku vylepšiť skóre, ale nevadí, za tri body sme vďační.“

Ofenzívu Zemplínčanov mohol posilniť Nigérijčan Abdulrahman Taiwo z Dunajskej Stredy, kde v nabitom kádri priestor nedostal. Známy je aj z pôsobenia v Nitre a hoci už bol v Michalovciach a s tímom trénoval, zmluva podpísaná nie je. „Chceme ešte posilniť káder, je to v štádiu riešenia, na všetko máme ešte asi týždeň. Snažíme sa dotiahnuť niekoho so skúsenosťami,“ priznal tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš.

Len ťažko liezli po zápase slová z kapitána hosťujúceho celku Petra Pavlíka. „Zle, dnes bolo všetko zle. Nebolo tam nič od nás, katastrofa,“ povedal nám český stopér. „Neviem, čo zápas zlomilo. Po chybe sme inkasovali prvý gól z ojedinelej šance. Svoju tutovku sme potom nepremenili, ale to nevadí, to sa stáva. Po štandardke sme však z brejku opäť inkasovali, dnes to jednoducho nebolo ani na čiarku. Musíme si k tomu sadnúť a rázne si povedať, že takto nie. Takto sa o body nehrá ani v nižšej súťaži, a to by som nižšie ligy nerád urazil. Katastrofa,“ ukončil svoje hodnotenie zápasu Pavlík. Pohronie má tak aj po ôsmom kole na konte iba jediné víťazstvo, Michalovčania si zapísali druhý trojbodový zásah.