DAC zostal na čele, Storck: Ukázali sme silu

DAC zostal na čele, Storck: Ukázali sme silu

Dunajská Streda vydrela víťazstvo v Michalovciach a súpera odsunula na dno tabuľky.

V ostatných piatich vzájomných zápasoch Michaloviec a Dunajskej Stredy padlo dovedna 23 gólov. Zemplínčania síce ťahali na svojom ihrisku šnúru troch zápasov bez prehry, no líder tabuľky bol v zaujímavej prestrelke napokon nad ich sily. DAC vyhral 4:2, hoci o tri body sa musel ruvať až do samého záveru. „Odohrali sme veľmi ťažký duel na náročnom teréne a v nepriaznivom počasí. O to viac si však ceníme víťazstvo, najmä v druhom polčase sme oň museli poriadne tvrdo bojovať,“ povedal nemecký tréner DAC Berndt Storck.

V zostave hostí chýbali tradičné opory Kružliak, Davis či Schäfer. „Ja od začiatku hovorím, že v tíme nemáme náhradníkov. Všetci spolu sme DAC a je jedno, kto na ihrisko nastúpi. Matúš Malý zastúpil Kružliaka v strede obrany veľmi dobre a rovnako aj ostatní chlapci,“ dodal Storck. Prvý gól zápasu a jediný prvopolčasový strelil chorvátsky útočník Marko Divkovič, pre ktorého to bol siedmy presný zásah v sezóne. „V prvom polčase sme kontrolovali duel a výsledkom našej snahy bol gól, no na začiatku druhého dejstva sme poľavili a napokon to bola dráma. Ukázali sme však našu silu a dúfame, že rovnako úspešní budeme aj o týždeň v šlágri proti Slovanu,“ poznamenal Divkovič.

Kým DAC zostal na čele tabuľky, Michalovce kvôli najhoršiemu skóre pri rovnakom súčte bodov štyroch tímov klesli na samé dno. „Škoda, lebo až na nevydarený úvod sme boli favoritovi viac ako vyrovnaným súperom,“ povzdychol si tréner MFK Zemplín Jozef Majoroš. „Chlapcov chválim za výkon, žiaľ, rozhodla naša neskúsenosť. Za stavu 2:2 sme mali štandardku v strede ihriska, vpredu máme vysokého hráča, ale namiesto nákopu prišla rozohrávka nakrátko a po nej strata lopty. Nepodaril sa ani taktický faul a zbytočne sme inkasovali, takéto chyby by sa nemali stávať.“

Prvý z michalovských gólov strelil Matej Trusa po tom, čo zblízka nedal šancu brankárovi Jedličkovi. „Sme sklamaní, hrali sme vyrovnanú partiu a v niektorých fázach sme aj dominovali. Nezvládli sme však kľúčové momenty,“ povedal talentovaný ofenzívny hráč, ktorý hral na podhrotovej pozícii, pretože pred ním operovala nová posila Ismar Tandir. „Typologicky je úplne iný ako ja a myslím, že a si sadneme, budeme sa vhodne dopĺňať. Doteraz som bol medzi štyrmi obrancami často sám, tak som zvedavý, ako nám to časom pôjde spolu. Je mi však jedno, na akej pozícii hrám, je to rozhodnutie trénera,“ uzavrel Matej Trusa.