Oslabení Michalovčania bojovali, no na majstra to nestačilo

Oslabení Michalovčania bojovali, no na majstra to nestačilo

Zemplínčanov trápi koronavírus, tréner Majoroš hral proti Slovanu s mladíkmi a mnohými náhradníkmi.

Jedenásti hráči Michaloviec majú koronavírus, dvanásty Martin Kolesár je zranený. Zdalo sa byť neriešiteľnou úlohou bojovať proti majstrovskému Slovanu s takto oslabenou zostavou. Napriek prehre 0:2 preto Zemplínčania nemusia mať sklonené hlavy. „Bojovali sme, aj keď celý prvý polčas nebol dobrý a mohli sme tomu dať viac. Škoda inkasovaného gólu, v prvom polčase sme mali pred súperom veľký rešpekt,“ povedal útočník Michaloviec Matej Trusa.

Na hrote bol väčšinu zápasu osamotený, on ani jeho spoluhráči nezaznamenali žiadny strelecký pokus medzi Greifove žrde. Možno je to aj tým, že kreatívny kapitán Igor Žofčák hral na poste stopéra. „Jeho tam bola škoda, ale už nebolo koho postaviť. Možno keby bol zdravý Martin Kolesár... Žofi vie tie lopty rozdávať, ale jednoducho nedalo sa,“ dodal Trusa. „Bolo to vynútené riešenie, nikoho iného som si tam nevedel predstaviť,“ pokračoval na margo Žofčákovho postup tréner Jozef Majoroš. „Zvládol to však dobre, tam problém nebol.“

Belasí počas zápasu herne dominovali a keď už viedli, upokojili sa a duel v podstate iba pokojne dohrávali. „Sme spokojní s tromi bodmi, ale mohli sme urobiť veľa lepších vecí. Dominovali sme, kontrolovali sme priebeh zápasu, súper nemal žiadne šance. Mohli sme však byť efektívnejší a vyhrať vyšším rozdielom,“ myslí si ľavý bek Slovana, ktorého pre náš futbal objavili práve Michalovčania, Vernon De Marco.

Tréner Milanič sa musel zaobísť bez Mohu, Medvedeva, ale aj slovenského reprezentanta Vladimíra Weissa. „Má menšie svalové zranenie, ale nemal by to byť vážnejší problém. Myslím, že reprezentácii by mal byť k dispozícii, posúdia to lekári národného tímu,“ povedal na margo Weissa kouč Slovana. Slovan sa po výhre v Michalovciach a zaváhaní DAC doma s Pohroním posunul na čelo ligovej tabuľky o skóre práve pred DAC. Pravda, mužstvo okolo nemeckého kouča Bernda Storcka má ešte zápas k dobru.