Drahá strata koncentrácie

Drahá strata koncentrácie

Michalovčania prehrali dobre rozohratý duel v Žiline 1:2.

Takmer hodinu hry trvalo trápenie žilinských futbalistov v zakončení, odklial ho až vyrovnávajúcim gólom na 1:1 Nikolas Špalek. Ani remíza proti Michalovciam by však majstrovi nestačila, zvlášť v domácom prostredí. „Hoci sme prehrávali, dovolím si povedať, že sme odohrali aj ťažšie domáce duely. Trenčín či Slovan nás preverili viac,“ povedal po zápase žilinský stopér Filip Kaša, ktorý dvanásť minút pred koncom po nakrátko zahranom rohovom kope strelil víťazný gól.

Inkasovať zo štandardky Michalovčanov veľmi mrzelo, práve tieto situácie mali mať dobre postrážené. „Musíme si to už priznať nahlas, je to veľká nezodpovednosť,“ nešetril kritikou do vlastných radov kapitán Zemplína Igor Žofčák. „Vždy je jasné, ktorý hráč má pri štandardke koho brániť, nemôžeme byť stále nedôslední. Vyhrávali sme 1:0, ale po strate koncentrácie odchádzame zo zápasu opäť bez bodov,“ zúfal Žofčák, ktorý gólom z pokutového kopu otvoril skóre duelu.

Skúsený stredopoliar vie, že jeho tím bol pod Dubňom outsiderom. „Napriek tomu sme to mali výborne rozohraté a veľakrát nás podržal výborný brankár Matúš Kira,“ pochválil Žofčák spoluhráča spomedzi troch žrdí. Sám Kira však svoj výkon iba pozitívne nehodnotil. „Prvý gól beriem na seba. Chcel som byť myšlienkou trochu vpredu, mal som radšej ostať stáť a možno by som loptu chytil,“ sypal si popol na hlavu 22-ročný brankár. „Celkovo sa zápas hodnotí veľmi ťažko. Neviem, prečo sme ho znova nezvládli. Dookola prehrávame duely, v ktorých vedieme. Asi to bude strata koncentrácie a vždy nejaký hlúpy inkasovaný gól,“ dodal Matúš Kira.