Vydreté triumfy chutia najviac

Vydreté triumfy chutia najviac

Žilina zvíťazila nad Prešovom tesne 1:0.

Úradujúci majster sa na tri body proti Prešovu poriadne natrápil, na to sa však história pýtať nebude. Hoci Žilinčania boli v popradskom NTC herne dominantní, vyhrali iba 1:0 gólom Samuela Mráza. Šarišania im v závere poriadne podkurovali. „Bol to veľmi ťažký zápas. Súper hral agresívne, nakopával lopty, tlačil sa. Nám sa však, našťastie, podarilo aspoň raz skórovať a ten gól bol trojbodový,“ povedal autor jediného presného zásahu v zápase Samuel Mráz.

Dvadsaťročný útočník Žiliny znova potvrdil, že má v prvej polovici sezóny skvelú formu, veď strelil už siedmy fortunaligový gól. „Každé víťazstvo veľmi teší a o viac, že bol taký vyhrotený zápas a mne sa ho podarilo gólom rozhodnúť. Mali sme pritom omnoho viac šancí, ale napokon sme museli v závere tŕpnuť,“ priznal Mráz mierne obavy z posledných minút, keď prešovskí futbalisti zasypávali žilinské pokutové územie mnohými centrami. „Neraz sa už stalo, že sme zápas na samom konci zbabrali, to je najhoršie zo všetkého,“ dodal slovenský reprezentant do 21 rokov.

Kapitán Žiliny Michal Škvarka si uvedomuje, že jeho tím mohol pod Tatrami vyhrať aj vyšším rozdielom. „Súpera viackrát podržal brankár, mne zasa niekto z protihráčov vykopol strelu z bránkovej čiary. Mohli sme pridať poisťovací gól, ale so zhoršujúcim sa terénom to bolo s pribúdajúcim časom stále náročnejšie,“ poznamenal Škvarka, ktorý v závere dôveroval práci žilinských obrancov. „Vo vzduchu sme silní, a hoci aj Prešov tam má obrovskú kvalitu a vysokých hráčov, veril som chlapcom, že tie centre do našej šestnástky uskáču a ubránia výsledok. Podarilo sa.“

Prešovčania po príchode trénera Kovalca síce herne pookriali, no v ťažkých dueloch so Slovanom a Žilinou napokon nezískali ani bod. „Skúšame hrať pekný futbal, divácky atraktívny, ale vychádzame z kvalitnej defenzívy. Každým zápasom sa to zlepšuje a proti Žiline sme nepodali vôbec zlý výkon. Súper tento raz vyhral, ale my makáme v každom tréningu aj zápase na sto percent. Som presvedčený, že už čoskoro sa to prejaví aj na trávniku,“ povedal na záver prešovský obranca Jakub Bartek.