V Skalici súboj nováčikov, Slovan cestuje do Popradu

V Skalici súboj nováčikov, Slovan cestuje do Popradu

Pozvánka na zápasy 5. kola Fortuna ligy.

Skalica - Podbrezová (piatok, 20.30) - NovaSport, VOYO

Starí známi z druhej ligy si to rozdajú opäť, tentoraz ale na najvyššom fóre. Skaličania nevstúpili do sezóny zle a štyri body zo štyroch zápasoch si určite cenia. Prezentujú sa sympatickými výkonmi a predovšetkým v domácom prostredí si určite nechcú nechať body ujsť. Podbrezová je na tom dokonca ešte oveľa lepšie. Dva body navyše síce nerobia diametrálny rozdiel a už po vzájomnom zápase môže byť Skalica nad svojim súperom, no je potrebné sa pozrieť, s kým železiari hrali. Slovan, Ružomberok, Trnava, DAC. Štyria pohároví zástupcovia, štyri najsilnejšie tímy minulej sezóny. Mužstvo trénera Skuhravého ani raz neprehralo. K forme nováčika asi niet čo dodať a sme zvedaví, ako sa popasuje s pozíciou, v ktorej vôbec prvýkrát nebude vysloveným outsiderom.

Žilina - FC ViOn (sobota, 16.00) - VOYO

Rovnako ako ďalšie tri tímy DAC, Ružomberok a Podbrezová, ani Žilina ešte neprehrala žiadny zápas a vďaka tomu sa pohybuje na najvyšších poschodiach ligovej tabuľky. Jedno víťazstvo sa však popri troch remízach fanúšikom môže máliť a nastal tak čas, aby túto bilanciu šošoni vylepšili. Kedy, ak nie proti poslednému ViOn-u? Tím trénera Kociana sa od úvodu trápi, uhral dve remízy so Skalicou a Liptovským Mikulášom, silnejším súperom Trnave a DAC podľahol. Možné je všetko, ale úspech ViOn-u v Žiline by bol obrovským prekvapením, keďže sa mu to ešte nikdy nepodarilo! Zápas budú určite sledovať aj desaťtisíce fanúšikov z Indonézie, Zlatomoravčanov totiž posilnil Exseničan Egy Vikri známy pod prezývkou indonézsky Messi.

Ružomberok - Trenčín (sobota, 18.00) - VOYO

Nielen ViOn, ale aj AS sa raduje z indonézskej posily, reprezentant Witan, rovnako bývalý hráč Senice a v rodnej krajine mimoriadne populárny futbalista, bude rozvíjať svoj talent pod Čákovým hradom. Trenčania potrebujú oživiť svoj prejav a byť údernejší pred bránkou súpera. V štyroch zápasoch dali tri góly a vyhrali jediný s Michalovcami pred týždňom 3:1. Azda to bol signál k zlepšeniu. Naopak, príliš sa zlepšovať nemusí Ružomberok, stačí, ak udrží kvalitný nasadený trend. Vicemajster je na treťom mieste s ôsmimi bodmi a po skvelom obrate v Banskej Bystrici určite nabudený zdolať ďalšieho nepríjemného súpera. Pod Čebraťom to môže byť oslava ofenzívneho futbalu, potenciál na to majú obaja súperi.

Liptovský Mikuláš - Slovan (nedeľa, 18.00) - VOYO

Po nešťastnom penaltovom vypadnutí z Európskej ligy, ale s fantastickým výkonom proti silnému Olympiakosu Pireus, pocestujú hráči Slovana do Popradu. Tam na nich čaká súper iného rangu, minuloročný nováčik Liptovský Mikuláš. Tréner Weiss opäť potrebuje dať vydýchnuť svojim oporám, ktoré vo štvrtok odohrali dlhých 120 minút sú súperom európskeho rangu a na ktoré čaká ešte baráž Konferenčnej ligy o postup do skupinovej fázy proti Mostaru. Slovan však bude v akomkoľvek zložení favoritom a blamáž z prvého kola, keď prehral s inak naozaj silnou Podbrezovou, už opakovať nechce. Liptáci zo štyroch zápasov až tri remizovali, chýbajú im však víťazstvá, tréner Kostelník na to premiérové stále čaká. Ťažko povedať, či príde už v nedeľu, ak by sa tak stalo, išlo by azda o historický okamih pre desiaty tím tabuľky.

Michalovce - Spartak (nedeľa, 18.00) - VOYO

Rovno z Poľska, kde Trnava vypadla z Konferenčnej ligy po dvojzápase s Rakowom, pocestovali bílí andeli do Michaloviec. Spartak prežíva rozpačitý úvod sezóny, po odchode Martina Škrtela akoby nie všetko fungovalo podľa predstáv. Jediné víťazstvo sa fanúšikom máli, rovnako ako nula na konte strelených gólov poľskému vicemajstrovi a zákonité vypadnutie z Európy. Liekom by mohla byť výhra v srdci Zemplína, no úspech potrebujú aj domáci. Tí majú na konte rovnako jedno víťazstvo ešte z úvodného kola proti Banskobystričanom a hoci sa im oproti minulým ročníkom strelecky darí, potrebujú pridať aj bodovo, aby živili sen o prvej šestke.

DAC 1904 - Banská Bystrica (nedeľa, 20.30) - TV Dajto, VOYO

Rovnako ako Trnava aj DAC vypadol z Európy bez streleného gólu v dvoch zápasoch s rumunským FCSB. Hoci náš tím bol súperovi zvučného mena vyrovnaným súperom, v koncovke mu zvlhol pušný prach. Krstovič a spol. budú musieť nájsť stratenú formu proti nováčikovi, čo by v domácom prostredí malo byť v znamení víťaznej povinnosti. Banská Bystrica je s tromi bodmi predposledná, naopak, DAC okupuje druhé miesto a od úvodu sezóny je zrejmé, že opäť chce naháňať Slovan v boji o titul. Smolou je, že Dunajskostredčanom bude opäť chýbať zranený Zsolt Kalmár, tentoraz pre problémy s členkom. Banská Bystrica sa musí spamätať zo strateného duelu s Ružomberkom, v ktorom prehrala napriek vedeniu 2:0 a vziať ho ako ponaučenie. Do MOL Arény pocestuje psychicky silnejšia a pripravená pobiť sa s ďalším veľkým favoritom.