V nedeľu v akcii európski ašpiranti

V nedeľu v akcii európski ašpiranti

Pozvánka na zápasy 13. kola Fortuna ligy.

Podbrezová – Ružomberok (piatok, 17.30) - VOYO, Nova Sport

Po prvej prehre, hoci s dobrým výkonom na Slovane, opadol z futbalistov Podbrezovej možno až privysoký tlak na úspech, ktorý dosahujú od úvodu sezóny. Aj oni sú len ľudia a raz porážka musela prísť, no na druhej strane to neznamená, že ďalšia príde hneď na to. Práve naopak, doma proti Ružomberku chce nováčik opäť uspieť a potvrdiť tretiu priečku, na ktorej má trojbodový náskok pred svojim súperom zo šiestej pozície. „Ruža“ proti Skalici (2:0) potvrdila silu v štandardných situáciách a práve na tie sa bude tréner Struhár spoliehať aj na Horehroní. Duel bez favorita môže ponúknuť chutný predkrm pred bohatým víkendom.

Banská Bystrica – Trnava (sobota, 18.00) - VOYO

Tri výhry z posledných piatich duelov vyhupli Banskú Bystricu na siedme miesto, na dosah skupiny o titul. Pre nováčika, ktorému pred sezónou skôr neverili, veľmi fajn bilancia. Stredoslováci v sobotu privítajú Trnavu, ktorá má štvorbodové manko na vedúci Slovan. Naposledy zdolala ViOn v pohode 3:0, tentoraz môže ale očakávať zrejme väčší odpor domácich.

Michalovce – Liptovský Mikuláš (sobota, 18.00) - VOYO

Dva z troch tímov zo spodku tabuľky vedia, že vzájomný zápas je šesťbodový. Hostia potrebujú výhru viac ako ktokoľvek iný, štyri body na konte sú žalostne málo a nedá sa čudovať ultimátu trénera Kostelníka. Zemplínčania si však doma určite na posledný tím tabuľky trúfajú, priamych súperov chcú zdolávať a určite aj prehovoriť aspoň do bitky o siedme miesto. Miernym favoritom sú domáci, no Liptáci už veľakrát stratili body len pre nepriazeň šťasteny, tak možno sa tentoraz usmeje práve na nich.

Skalica – Zlaté Moravce (sobota, 18.00) - VOYO

Štyri zápasy po sebe Skaličania nevyhrali a prepadli sa tak na ôsme miesto, čo však stále pre nováčika nie je žiadna katastrofa. Po troch remízach v sérii prehrali v Ružomberku, doma s ViOn-om však majú trojbodový apetít. Hostia vymenili trénera, pre zdravotné problémy skončil Ján Kocian a nahradil ho nemenej skúsený „záchranár-špecialista“ Ivan Galád. Pre predposledný tím ideálna voľba, ViOn sa však musí nájsť predovšetkým v ofenzíve, keď doteraz strelil slabých osem gólov.

Dunajská Streda – Žilina (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Šlágrom kola by mohol byť duel v MOL aréne, piaty DAC vyzve štvrtú Žilinu. Obaja súperi sú zvyknutí na vyššie priečky a radi by sa tam aj čo najskôr prebojovali, škrt cez rozpočet im však robí skvelá forma nováčika z Podbrezovej a tiež kvalita Slovana s Trnavou. Možno práve vzájomný zápas ukáže, kto má naviac a kto hlasnejšie zareve v boji o Európu, o ktorej môže po sezóne rozhodovať aj jediný bodík. Tešíme sa aj na súboj strelcov, šesťgólový Krstovič versus o jeden gól „ľahší“ reprezentant Ďuriš.

Trenčín – Slovan (nedeľa, 18.00) - VOYO

Po famóznom víťazstve v Bazileji Slovan opäť na chvíľu preladí na domácu nôtu, kým vo štvrtok znova vyzve švajčiarskeho súpera. Proti Trenčínu tréner Weiss zrejme nechá opory oddýchnuť, vďaka čomu by sa mohla rysovať šanca pre domácich. Tí však zatiaľ len hľadajú svoj správny smer, s ôsmimi gólmi v sieti súperov po dvanástich zápasoch ani nemohli byť vyššie než na deviatom mieste. Proti Slovanu sa ráta aj bod, no Trenčín má aj na to, aby prekvapil.