PREVIEW: V Trenčíne zápas o všetko, Skalica privíta L. Mikuláš

PREVIEW: V Trenčíne zápas o všetko, Skalica privíta L. Mikuláš

Pozvánka na zápasy 20. kola Fortuna ligy.

Trnava – Ružomberok (piatok, 17.30) - Nova Sport, VOYO

Vydreté víťazstvo v Poprade s Liptovským Mikulášom sa cení dvojnásobne, hoci Spartak si predstavoval určite jednoduchší duel s posledným tímom tabuľky. Tentoraz hrá, pre zmenu, doma, na druhej strane ale s omnoho silnejším súperom. „Ruža“ si Bobčekovým gólom poradila s Michalovcami, na hrote útoku sa v Struhárovom tíme v slovenskom Ríme môže ale ukázať aj Boďa či Kelemen, ktorí ponúkajú úplne iný štýl futbalu. V piatkovej predohrávke to bude zaujímavý stret ambicióznych celkov, obaja myslia na pohárovú Európu.

Michalovce – Dunajská Streda (sobota, 15.00) - VOYO

V Ružomberku Michalovčania vystrelili na bránku súpera iba jediný krát, pokus Slebodníka bol navyše z kategórie propagačných. Na víťazstvo preto myslieť nemohli a aj remíza visela privysoko. Doma proti DAC to nebude iné, so silným súperom sa ale musia Zemplínčania vzchopiť a pred vlastnými fanúšikmi hrať omnoho odvážnejšie. DAC proti Slovanu naznačil, že má obrovskú kvalitu, vhodne sa posilnil a môže pomýšľať aj na boj o titul. Čože pomýšľať, veď po polovici sezóny je priamo v ňom! Aj preto nemyslí na nič iné ako tri body z pôde najvýchodnejšieho fortunaligistu.

Slovan – Banská Bystrica (sobota, 15.00) - VOYO

Po veľkej trojgólovej radosti utlmenej stratou zraneného Michala Faška pocestujú Banskobystričania na Slovan. V metropole na nich čaká trochu iný zápas než proti Trenčínu a akýkoľvek bodový zisk by bol príjemným šokom. Slovanisti remizovali v Zápase mesiaca proti DAC 1:1, po vylúčení Risvanisa v MOL aréne dominovali, vyťažili z toho ale iba gól Kucku po skvelom centri Čakvetadzeho. Papierovo hrá všetko v prospech lídra tabuľky, jediný tlak môže cítiť z toho, aby zbytočne body predsa len nestrácal, lebo DAC je stále ukrutne blízko.

Trenčín – Zlaté Moravce (sobota, 15.00) - VOYO

Po výbuchu s Banskou Bystricou hrajú Trenčania o nápravu reputácie proti Zlatým Moravciam. Tie na úvod jari remizovali s Podbrezovou a v spodnej šestke sa každý bod proti súperovi zhora cení ako zisk navyše. Oba tímy majú na konte zhodne po dvadsať bodov, šiesta Žilina o päť viac a vyzerá to na veľmi náročnú úlohu dostať sa do skupiny o titul. Minimálne jeden z nich bude po sobote z hry von, ale aj to dodáva duelu zvláštny šmrnc. Domácim nepomôže Kelvin Pires, ktorý bol cez víkend po dvoch žltých kartách vylúčený.

Skalica – Liptovský Mikuláš (nedeľa, 15.00) - VOYO

Šesťbodový duel o záchranu sa odohrá v Trenčíne, Skalica pre meškajúce dokončenie vyhrievania hracej plochy nemôže hrať doma a príde tak o veľký tromf. Oba tímy sa ešte stretnú v skupine o udržanie dvakrát a v hre je množstvo bodov, no každý vzájomný zápas je neskutočne dôležitý. Liptáci majú nôž na krku, na Záhorákov strácajú sedem bodov a visí nad nimi Damoklov meč. Obaja súperi sa v zime zaujímavo posilnili, v zápase pravdy sa dozvieme, u koho to bolo účelnejšie.

Podbrezová – Žilina (nedeľa, 17.30) - DajTo, VOYO

Žilina prvý jarný zápas zvládla za tri body, hoci gól proti predposlednej Skalici prišiel až v samom závere. Podbrezová iba remizovala s ViOn-om, deľba bodov ale prišla u súpera a pred svojimi fanúšikmi sa pobije o zisk všetkých bodov. Stále na skvelom štvrtom mieste si železiari užívajú výbornú sezónu, ak uspejú aj v nedeľu, skupinu o titul majú zaručenú. Obojstranne by to mal byť ofenzívne ladený duel, o viac ale ide Žiline, ktorá na šiestom mieste háji iba tesný náskok jediného bodu pred Banskou Bystricou.