Jacko: Naša forma sa zlepšuje

Jacko: Naša forma sa zlepšuje

Obranca Prešova Patrik Jacko po fortunaligovom víťazstve s Michalovcami aj maďarským Diósgyörom v príprave verí v tretí triumf za sebou.

Ako ste v Prešove trávili reprezentačnú prestávku?
Kvalitne sme si zatrénovali a odohrali sme aj výborný prípravný zápas v Maďarsku s domácim Diósgyörom, kde každý z nás nastúpil v jednom polčase. Dobre sme si zahrali, potešilo nás aj víťazstvo 2:1, takže sme pozitívne naladení pred duelom so Zlatými Moravcami.

Dýchalo sa vám o čosi ľahšie po tom, ako ste naposledy vo Fortuna lige zdolali Michalovce 1:0?
Samozrejme, konečne sme sa dostali vyššie z barážovej priečky, na ktorú sa teraz zosunula Podbrezová. Vyhrali sme v derby, konečne aj na popradskom štadióne, navyše sme neinkasovali ani gól. Tých pozitív je teda viac.“

Tréner Kovalec mal trochu viac času zapracovať do vášho systému svoje predstavy, venovali ste sa v tréningovom procese aj novinkám?
Stále skúšame niečo nové, tréner priniesol pozitívny impulz a my sa snažíme jeho predstavy pretavovať v úspech na ihrisku, ale aj na tréningoch. Omnoho viac času teraz trávime na štadióne, venujeme sa videoanalýzam súperov a podobne. Verím, že sa pod vedením trénera Kovalca ešte viac zlepšíme a poskočíme v tabuľke vyššie, veď rozdiely v nej nie sú až také veľké.

Radosť mu môžete spraviť už v sobotu víťazstvom nad Zlatými Moravcami...
To áno, veľmi si to prajeme, ale čaká nás ťažký zápas a skúsený súper. Radi by sme však nadviazali na ligový triumf s Michalovcami a potvrdili zlepšujúcu sa formu.

Dali sa prešovskí maródi počas reprezentačnej pauzy dokopy?
Viacerí hráči si doliečili malé šrámy, no pripravený stále nie je Ján Dzurík a nové problémy majú aj Peter Katona a Martin Dupkala, čiže ideálne to nie je. Verím, že situácia sa zlepší.