Špecialista na víťazné góly

Špecialista na víťazné góly

Futbalisti Michaloviec vyhrali päť zápasov v tejto fortunaligovej sezóne a až v štyroch strelil víťazný gól Martin Koscelník. Platilo to aj v sobotu v Zlatých Moravciach, kde Zemplínčania uspeli 1:0.

Ako chutí víťazstvo v zápase, v ktorom mali viac motivácie mierne favorizovaní domáci?
Tieto víťazstvá v tesných a náročných zápasoch sú zo všetkých najkrajšie. Vyhrali sme vonku po troch týždňoch bez ligového zápasu, ktoré boli pre nás neľahké. V klube nám určite neprospelo, že sme nemohli odohrať duel proti Trenčínu, ale tri body zo Zlatých Moraviec dali zabudnúť na zlé a znova nám vrátili pozitívnu náladu.

Domáci sa netajili snahami pokúsiť sa o prvú šestku, bol to preto bojovný zápas po všetkých stránkach?
Áno, skutočne do toho išli na sto percent, v súbojoch, ale aj s v rečnení s rozhodcom. Bolo to správne vyhecované a niekedy až pritvrdé. Našťastie, zvíťazili sme my, a to vďaka skvelému organizovanému kolektívnemu výkonu.

A vášmu piatemu gólu v sezóne...
To je úplne super, ešte nikdy som nedal päť gólov v jednom fortunaligovom ročníku. Teraz sa mi to podarilo už na jeseň. Dúfam, že ešte pribudnú ďalšie, sezóna je dlhá.

Viete, že štyri z piatich vašich gólov boli víťazné a ten posledný ním nemohol byť len preto, že s Trenčínom ste skórovali dvakrát?
Netajím sa tým, že o tom viem, ale neprikladám tomu veľkú váhu. Víťazstvá sú omnoho cennejšie ako góly samotné a som šťastný, že môžem takýmto spôsobom pomáhať nášmu tímu k bodom.

So Zlatými Moravcami ste vo Fortuna lige ešte neprehrali. Tešíte sa preto vždy na zápasy s týmto súperom?
Ani neviem, my sme sa o tom pred zápasom nebavili, ale počúvali sme to zo všetkých strán. Nemôžeme si však pustiť do hláv myšlienky o tom, že s ViOnom neprehrávame, lebo by sme okamžite prehrali. Každý zápas je iný a my ich zatiaľ všetky zvládame, čo ma teší. Pamätám si na ten minulý, keď sme v Zlatých Moravciach vyhrali gólom Milana Šimčáka v nadstavenom čase, bolo to tiež perfektné.

Každopádne, v boji o prvú šestku vám už asi ušiel vlak. Je dnes motiváciou, aby ste na jar nemuseli riešiť záchranárske problémy?
Kým existuje aspoň matematická šanca skončiť v hornej polovici tabuľky, budeme o ňu bojovať. Je možné, že aj bitka o siedme miesto bude vďaka novému modelu Fortuna ligy zaujímavá, takže do konca sezóny máme o čo hrať.