Sviatočný deň spestrí dohrávka medzi Slovanom a Zemplínom

Sviatočný deň spestrí dohrávka medzi Slovanom a Zemplínom

Stredajším duelom na Tehelnom poli sa skompletizuje štvrté kolo Niké ligy.

Ani v sviatočný deň, 1. novembra, nezostanú fanúšikovia bez ligového futbalu. Na Tehelnom poli sa od 15:00 h. uskutoční dohrávka zápasu 4. kola Niké ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Zemplín Michalovce. Mužstvo z východu republiky nečaká na v Bratislave nič ľahké, veď ich stredajší súper je aktuálne na čele tabuľky a v doterajšej histórii ligových stretnutí nad ním Michalovčania ešte nedokázali zvíťaziť. 

„Papierovo nás čaká najťažší súper. Vieme, ako to tam funguje. Každý sa pri nim chce ukázať, my nebudeme výnimkou. Každý súper je zdolateľný, aj Slovan. Verím, že sa nám podarí zopakovať výkon z posledných zápasov a pokúsime sa tam bodovať,“ povedal pre klubový web Zemplína brankár Matúš Ružinský, ktorý v minulosti hájil práve belasé farby. Michalovce naposledy tesne prehrali v Dunajskej Strede, predtým však dokázali v troch dueloch po sebe bodovať vďaka trom remízam. 

Naopak, v lepšom rozpoložení sú určite hráči Slovana, ktorí na ligovej scéne ťahajú šesťzápasovú víťaznú šnúru. „Vždy máme motiváciu vyhrať. Tabuľka bude najpodstatnejšia až v máji. Za jesenný titul či poradie po dvanástich kolách sa žiadne medaily nerozdávajú. Skôr sa snažíme pripraviť mužstvo tak, že máme dobrú sériu i fázy zápasov. Chceme kabínu udržať v takom napätí a zodpovednosti najmä za náš vlastný výkon, ktorý potrebujeme aj v stredu, aby sme Michalovce zvládli. Opäť budeme potrebovať aj nadpriemerné individuálne výkony,“ povedal pre web ŠK Slovan asistent trénera Boris Kitka. Klub zároveň vyčlenil tisíc bezplatných vstupeniek pre deti zo základných škôl a futbalových klubov.