Niké liga ide opäť na dedinu. Ponúkne derby Bošany – Žabokreky

Niké liga ide opäť na dedinu. Ponúkne derby Bošany – Žabokreky

Projekt Niké liga na dedine tento rok ponúkne atraktívne derby siedmej najvyššej futbalovej súťaže Bošany – Žabokreky (2. júna 2024 o 17:00 hod.).

Cieľom projektu Niké liga na dedine je preniesť najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž do dedinského prostredia a dopriať amatérskym klubom zažiť atmosféru ligového futbalu. Zápas OFK Bošany – TJ AC Žabokreky nad Nitrou (nedeľa 2. júna o 17:00 hod.) sa bude niesť v znamení Niké ligy, čaro dedinského futbalu však ostane. Ide už o tretie pokračovanie tohto úspešného projektu.   

Živý prenos na Voyo s televíznym štúdiom priamo z miesta, rozhovory s aktérmi, bohatá fanzóna, bubnová šou, futbalový freestyle, súťaže, hlasovanie o najlepšieho hráča, ale napríklad aj systém VAR, ktorý bude priamo v Bošanoch na zápase. Toto všetko a ešte viac ponúkne pravé dedinské derby Bošany – Žabokreky. V spolupráci s titulárnym partnerom Niké ligy spoločnosťou Niké prenesieme Niké ligu na dedinu a fanúšikovia si tak budú môcť vychutnať tento výnimočný zápas, ktorý sa zapíše do kroniky oboch obcí.   

„Sme radi, že aj s partnerom Niké pokračujeme v tomto projekte a už tretíkrát môžeme ísť na dedinu a užiť si to. Chceme priblížiť najvyššiu slovenskú súťaž ľuďom, ktorí s ňou neprichádzajú denne do kontaktu. Chceme ukázať, že zápas Niké ligy je zábava so všetkým. Preto nebude v Bošanoch chýbať bohatá fanzóna, hráči budú nastupovať na zápas ako v Zápase mesiaca Niké ligy, hrať sa bude s oficiálnymi loptami Niké ligy Adidas, ale duel odvysielame aj naživo na Voyo, a počas zápasu bude k dispozícii aj systém VAR. Bude to futbalový sviatok v Bošanoch a úprimne sa na to už teším,“ povedal prezident ÚLK Ivan Kozák.   

Niké liga na dedine v Bošanoch bude výnimočná aj z iného dôvodu. Práve z Bošian totiž pochádzal zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Niké, a teda titulárneho partnera najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, Otto Berger, ktorý vlani v lete zomrel. Tento zápas bude aj veľkolepou spomienkou na neho.   

„Máme obrovskú radosť z toho, že môžeme nadviazať na skvelú tradíciu, akou je Niké liga na dedine. Neexistuje snáď lepší spôsob ako dostať najvyššiu futbalovú súťaž do obcí, kde by si ju mohli užiť všetci, a to aj so všetkou parádou okolo toho. Veľké derby bude pre nás o to výnimočnejšie, pretože práve z Bošian pochádzal zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Niké, Otto Berger, teda môj otec. Na divákov čakajú osobnosti ako Ladislav Borbély, Slávo Jurko, ale aj Niké tipovačka, fanzóna, tombola, súťaže, fotenie s trofejou Niké ligy, žonglovanie s loptou a mnoho ďalšieho atraktívneho programu. Sme presvedčení o tom, že každý si príde na svoje a domov sa vráti s nezabudnuteľným zážitkom,“ teší sa na podujatie Roman Berger, generálny riaditeľ Niké. 

V predchádzajúcej sezóne najvyššej slovenskej ligy zavítal projekt do Omšenia, či Veľkých Uheriec. Na štadióne bola vždy úžasná atmosféra, o čom svedčili aj výsledné počty fanúšikov, ktorí prišli na zápasy. Do Omšenia ich prišlo približne 1300, do Veľkých Uheriec vyše 2000.   

Duel môžete sledovať v nedeľu 2. júna naživo na Voyo už od 16:45. Generálnym partnerom projektu je spoločnosť Niké. Pre organizáciu ohľadne parkovania a prístupu na štadión odporúčame sledovať stránky obce Bošany. Predaj vstupeniek je v réžii domáceho klubu z Bošian.