Hubočan pokračuje, tréner Ščasný veľké zmeny v kádri neočakáva

Hubočan pokračuje, tréner Ščasný veľké zmeny v kádri neočakáva

Žilinčania v piatok vstúpili do letnej prípravy, na úvodnom tréningu sa trénerom hlásilo 22 hráčov a traja brankári.

Žilinský káder v prvý deň letnej prípravy ešte nebol v kompletnom zložení, reprezentačné povinnosti, resp. zaslúžené voľno po ich plnení ešte zažívajú Ľubomír Belko, Andrej Stojchevski, Patrik Leitner, Tomáš Jaššo, Dominik Javorček, Samuel Kopásek, Mário Sauer, Timotej Jambor, Adrián Kaprálik, Dávid Ďuriš a Jakub Badžgoň. Do letnej prípravy MŠK sa tak zapojili aj mladíci z akadémie, ktorí majú možnosť predviesť sa realizačnému tímu na čele s hlavným trénerom Michalom Ščasným.

Zároveň sa veľa naučiť napríklad od skúseného Tomáša Hubočana, ktorý sa po rodinnej porade rozhodol ešte si predĺžiť futbalovú kariéru v drese svojho materského klubu. Tento fakt potešil aj trénera Ščasného, ktorý pre klubový web povedal: „Sme veľmi radi, Tomáš je skúsený hráč, ktorý má čo kabíne ponúknuť. Spolu s Janym Minárikom môžu predávať svoje skúsenosti mladým hráčom v tíme. Vnímame ho iba pozitívne po futbalovej aj ľudskej stránke.“

„Šošoni" odohrajú pred štartom novej sezóny sedem prípravných stretnutí, až tri z nich proti klubom z najvyššej českej súťaže. Realizačný tím doplnil Patrik Ďurkáč v pozícii asistenta trénera, v minulosti už s Michalom Ščasným pôsobil v Senici a v Nitre. Doplnenie hráčskeho kádra je momentálne otvorené. „Zatiaľ nemáme nič konkrétne. Myslím si, že máme natoľko kvalitný a aj skúsený káder, hoci možno mladší, že väčšie zmeny sa nedajú očakávať. Uvidíme aj podľa toho, ako to dopadne s odchodmi, keďže evidujeme záujem o našich hráčov. Nemali by to však byť veľké zmeny,“ uviedol žilinský kormidelník. 

Plán prípravných zápasov MŠK Žilina:

  • 26. jún: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina (Markvartovice, 16:00)
  • 29. jún: Győr FC - MŠK Žilina (Györ, 17:00)
  • 3. júl: MŠK Žilina - FC Košice (Žilina - Budatín, 15:30)
  • 6. júl: SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina (Slatinice, 11:00)
  • 10. - 19. júl: Sústredenie v Rakúsku
  • 13. júl: SV Ried - MŠK Žilina (13:00)
  • 13. júl: SK Slavia Praha - MŠK Žilina (16:00)
  • 18. júl: Debrecín VSC - MŠK Žilina (18:00)