Kovalec zostáva, Čech Mišovec jeho novým asistentom

Kovalec zostáva, Čech Mišovec jeho novým asistentom

V Prešove vyriešili trénerskú otázku pred jarnou časťou sezóny.

1. FC Tatran Prešov vyriešil trénerskú otázku. Na poste hlavného trénera zostane Ukrajinec Sergij Kovalec, ku ktorému prichádza na pozíciu asistenta Čech Anton Mišovec. Prešovský klub o tom informoval na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Počas prebiehajúcej zimnej prestávky dlho nebolo jasné meno trénera, ktorý povedie prešovské A-mužstvo. České médiá nedávno priniesli informáciu, že Mišovec by mal nahradiť Kovalca. Situácia sa napokon vyvinula inak a k zmene hlavného trénera napokon nedošlo. Kovalec zostáva na doterajšej pozícii.

Anton Mišovec viedol vo svojej trénerskej kariére prevažne mládežnícke tímy. Pôsobil v Slavii Praha, Baníku Ostrava, 1. FC Slovácko a v Příbrame. Najväčší úspech dosiahol ako kormidelník ženského tímu SK Slavia Praha, s ktorým v sezóne 2015/2016 postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov. V Prešove bude zároveň pôsobiť ako hlavný tréner B-mužstva.

Na pozícii asistenta v aktuálne 11. tíme Fortuna ligy zostáva Vjačeslav Nivinskij, naopak, ďalší asistent Pavol Mlynár nebude pokračovať pri A-mužstve Tatrana.