DAC 1904 získal do tímu Jána Bernáta

DAC 1904 získal do tímu Jána Bernáta

V minulej sezóne pôsobil v Spartaku, je však hráčom KVC Westerlo.

Bernát prichádza do Dunajskej Stredy na hosťovanie z belgického Westerla do konca sezóny 2024/2025 s opciou na prípadný prestup. Okrem trnavského mužstva v minulosti pôsobil v našej lige aj v drese žilinských "šošonov" a bol mládežníckym reprezentantom. V Niké lige zasiahol dosiaľ do 78 zápasov strelil 16 gólov a pripísal si 11 asistencií. 

„Riešil som svoju budúcnosť, pretože v Belgicku to nebolo ideálne. Ozval sa DAC, za čo som veľmi vďačný a zároveň šťastný, pretože je to klub s veľkými ambíciami a fanúšikovskou základňou. Očakávam, že budeme hrať atraktívny futbal, typický pre DAC a že budeme baviť fanúšikov našou hrou. Po nejakej dobe som opäť stopercentne fit a rád by som sa dostal na svoju pôvodnú úroveň, aby som dobrými výkonmi, gólmi a asistenciami pomáhal mužstvu dosiahnuť tie najvyššie ciele v Európe aj na domácej scéne. Veľmi sa teším na zápasy pred výbornými fanúšikmi DAC-u,“ povedal 23-ročný stredopoliar pre klubový web.

K jeho príchodu do Dunajskej Stredy sa vyjadril aj výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele: „Ján je hráč s bohatými skúsenosťami z našej ligy, kde nazbieral viac ako 100 štartov, a rovnako aj z medzinárodnej scény. Navyše pôsobil aj vo Westerlo, kde zohral významnú úlohu pri postupe do najvyššej belgickej ligy. Dohodli sme sa na ročnom hosťovaní s opciou a veríme, že dokáže potvrdiť svoje kvality aj pred našimi fanúšikmi!“